Τελευταίες Ειδήσεις

Στελεχώνουμε τον Δήμο Μετεώρων με υπηρεσίες στο πλευρό του πολίτη




Στον χαιρετισμό του, κατά την ανάληψη των καθηκόντων, το 2014, ο νυν Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων και, σήμερα, εκ νέου υποψήφιος κ. Χρήστος Σινάνης είχε δηλώσει:
«Ο Δήμος με όλες του τις δυνάμεις σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς, τους φορείς της πόλης και κυρίως τους απλούς ανθρώπους στα χωριά και την πόλη, που ξέρουν από φτώχεια αλλά και από αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, θα χτίσει ένα δίχτυ προστασίας και φροντίδας, σε όσους συμπολίτες μας υποφέρουν».
Δεν μείναμε στα λόγια. Προχωρήσαμε σε πράξεις. Το 2017 ξεκίνησαν να λειτουργούν το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μετεώρων.

Δύο κοινωνικές δομές στο πλευρό των δημοτών και κυρίως σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Το Κέντρο Κοινότητας συστήθηκε με σκοπό να προσφέρει μια σειρά από δωρεάν υπηρεσίες σε οικογένειες, άτομα και παιδιά που διαβιούν σε συνθήκες δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, υφίστανται διακρίσεις κάθε μορφής, και βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού.

Το ΚΕΠ Υγείας δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και είναι υπεύθυνο για την ενημέρωση και κινητοποίηση των δημοτών σε θέματα προαγωγής υγείας, προσυμπτωματικού ελέγχου και προώθησης υγειών συμπεριφορών.
Και οι δύο δημοτικές δομές ανέπτυξαν αξιοσημείωτη δράση παρά τα λιγοστά πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους.
Το Κέντρο Κοινότητας ανέπτυξε ένα δίκτυο συνεργασίας 20 φορέων και δομών παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής και διοργάνωσε με επιτυχία μία σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης και υποστήριξης των πολιτών:
·           Διεξαγωγή προληπτικού ελέγχου & ανευρύσματος κοιλιακής αορτής
·           Διεξαγωγή προληπτικού ιατρικού – οδοντιατρικού ελέγχου
·           Διεξαγωγή Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου
·           Διεξαγωγή προληπτικών εξετάσεων σε ωφελούμενος ΤΕΒΑ
·           Εκδήλωση ενημέρωσης για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
·           Συγκέντρωση αναγκαίων ειδών για τους πληγέντες της Αττικής
·           Διεξαγωγή εκδήλωσης «Πασχαλινή Αγκαλιά»
·           Διεξαγωγή σεμιναρίου εκπαίδευσης ενηλίκων ανέργων δημοτών στις εναλλακτικές μορφές εύρεσης εργασίας
·           Εργαστήριο Αναγνώρισης Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων
Αρωγός στη δράση του, υπήρξε και το ΚΕΠ Υγείας Καλαμπάκας. Το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του υποδέχεται καθημερινά όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας και τους βοηθά στην αναζήτηση των κατάλληλων φορέων για τη διεξαγωγή των ενδεδειγμένων προληπτικών εξετάσεων σε σχέση με την ηλικία, το φύλο και το οικογενειακό τους ιστορικό.
Για τον Χρήστο Σινάνη και τους συνεργάτες του, ασκώ κοινωνική πολιτική σημαίνει δημιουργώ κοινωνικές δομές, τις στελεχώνω με εξειδικευμένο προσωπικό, συνεργάζομαι με όλους τους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, και παρέχω τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας που χρειάζεται ο πολίτης του Δήμου Μετεώρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.