Τελευταίες Ειδήσεις

Σάλος από τη δήλωση Αθανασίου στην ΕΡΤ για τις μίζες-Ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ



Σάλος από τη δήλωση Αθανασίου στην ΕΡΤ για τις μίζες. Ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔΣάλος από τη δήλωση Αθανασίου στη ΕΡΤ ότι η “μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού”.
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ φιλοξενούμενος σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ είπε, ερωτώμενος αν η μίζα είναι στις αρμοδιότητες ή είναι επ' ευκαιρία των καθηκόντων; “Μα δεν θα την έπαιρνε την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Εγώ πιστεύω, ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του, γιατί εάν δεν ασκούσε τα καθήκοντά του δεν θα την έπαιρνε ο οποιοσδήποτε υπουργός”.
Και ερωτήθηκε εκ νέου “είναι στα καθήκοντα ή επ ευκαιρία των καθηκόντων; Και απάντησε ο κ. Αθανασίου: “είναι στα καθήκοντά του. Αυτό πιστεύω”.
 Ο κ. Αθανασίου, ερωτηθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, είπε: «Αν ένα αδίκημα ανάγεται στα καθήκοντα ή όχι του υπουργού είναι αρμόδια να το κρίνουν κατά περίπτωση τα δικαστήρια».

«Δεν θα την έπαιρνε κάποιος την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του διότι αν δεν ασκούσε τα καθήκοντα δεν θα τα έπαιρνε οποιοσδήποτε υπουργός σε οποιαδήποτε περίπτωση», συνέχισε..
Είναι στα καθήκοντα ή επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του ρώτησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ: «Είναι στα καθήκοντά του».
«Κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητες πώς έγινε μια δωροδοκία. Είναι θέματα ουσίας που κρίνει το δικαστήριο. Οι συγκεκριμένες περιστάσεις όπως εμφανίζονται, χωρίς να έχουμε εμβαθύνει στη δικογραφία, είναι κατά την ενάσκηση των καθηκόντων. Από εκεί και πέρα για κάθε αδίκημα αν είναι ή όχι στην ενάσκηση των καθηκόντων το κρίνουν τα αρμόδια συμβούλια» επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού;
Άμεση το Μαξίμου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση τονίζοντας: “Μετά τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για το σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis.
Με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες.
ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα.
Παπαδημούλης: Η άποψη του κ. Αθανασίου αποκαλύπτει τα σχέδια της ΝΔ για συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis
«Η άποψη του βουλευτή της ΝΔ, πρώην αρεοπαγίτη, αρχισυνδικαλιστή Αθανασίου, ότι "η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού", αποκαλύπτει κυνικά, τα σχέδια της ΝΔ. Να μην αλλάξει το άθλιο άρθρο 86 του Συντάγματος. Και για την Novartis, συγκάλυψη και παραγραφή!» σημειώνει στο Twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
ΝΔ κατά ΕΡΤ για Αθανασίου: Χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων μας
Επίθεση κατά της ΕΡΤ, την οποία κατηγορεί ως “χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας” εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση, αναφερόμενη εμμέσως πλην σαφώς στην προβολή των δηλώσεων του πρώην υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου για την υπόθεση Novartis από την κρατική τηλεόραση.
“Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ας γνωρίζουν τα πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και οι προβοκάτορες κατασκευαστές των fakenews, ότι από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στουςΈλληνες”, αναφέρει ειδικότερα η ΝΔ σε ανακοίνωση της.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.