Τελευταίες Ειδήσεις

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΑΚΕΘ



Στο πλαίσιο των ανωτέρω, θα υποστηριχθούν εξατομικευμένα 13.400 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, που βρίσκονται σε επισφαλή θέση εργασίας (εγκλωβισμένοι), μέσω παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων με το σύστημα επιταγών (voucher).
Ειδικότερα, η δέσμη παρεμβάσεων περιλαμβάνει:
• Παροχή εξατομικευμένης συμβουλευτικής, σε ατομικές συνεδρίες με εξειδικευμένο Σύμβουλο που θα επιλεγεί από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
• Προγράμματα κατάρτισης σε οριζόντιες δεξιότητες και γνώσεις τα οποία θα έχουν διάρκεια κατά μέσο όρο 120 ώρες και θα οδηγούν σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν. Τα προγράμματα κατάρτισης – πιστοποίησης θα υλοποιηθούν με το σύστημα επιταγών (voucher) από παρόχους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων», το οποίο θα συγκροτηθεί με όμοια Απόφαση.
• Παρακολούθηση κάθε ωφελούμενου κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, ώστε να αποτυπωθούν τα αποτελέσματα των δράσεων.
Σκοπός της δράσης είναι η ενδυνάμωση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εγκλωβισμένων μέσω ολοκληρωμένης παρέμβασης, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να ενισχύσουν τα προσόντα τους και να λάβουν πιστοποίηση των γνώσεων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 11.04.2022.

Κατά την παρούσα φάση υλοποίησης της πράξης, καλούνται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας που τελούν σε επίσχεση εργασίας ή έχουν συμμετάσχει/ έχουν εκπροσωπηθεί σε Τριμερή Συμφιλιωτική Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (εφεξής ΥΠΕΚΑΑ).
Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ενδιαφερομένων στην ιστοσελίδα http:// epiteliki-ergasias.gov.gr/ ορίζεται η 04/04/2019. Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων δίνεται μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού ωφελούμενων ή μέχρις εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της πράξης.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση και επομένως δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» για την εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελουμένων, που θα συγκροτήσει η Ειδική Υπηρεσία Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑΑ, έχουν:
Α. Εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας
Οι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι δικαιούχοι του Ειδικού Βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ λόγω Επίσχεσης Εργασίας. Η συνδρομή της προϋπόθεσης για την τεκμηρίωση του δικαιώματος συμμετοχής ελέγχεται κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.
Σημειώνεται ότι για να έχει ένας εργαζόμενος δικαίωμα συμμετοχής στη δράση, δεν αρκεί να έχει επιδώσει στον εργοδότη του το επισχετήριο και να έχει υποβάλει στον ΟΑΕΔ την αίτηση για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος, αλλά απαιτείται να έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση από τον ΟΑΕΔ και ο εργαζόμενος να έχει ενταχθεί στο οικείο μητρώο του Οργανισμού.
Οι δυνητικοί ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να παρακολουθούν ή να έχουν παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα κατάρτισης κατά τους τελευταίους δύο (2) μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην παρούσα Πρόσκληση.
Β. Εργαζόμενοι που συμμετείχαν/εκπροσωπήθηκαν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του ΥΠΕΚΑΑ
Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν/ εκπροσωπήθηκαν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του ΥΠΕΚΑΑ, βάσει του άρθρου 20 παρ.3β του Π.Δ. 134/2017, όπως ισχύει. Οι δυνητικοί ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να παρακολουθούν ή να έχουν παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα κατάρτισης κατά τους τελευταίους δύο (2) μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην παρούσα Πρόσκληση.
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ
Οι ωφελούμενοι λαμβάνουν επίδομα 7,50 ευρώ μεικτά ανά ώρα κατάρτισης, με μέσο όρο συνολικών ωρών κατάρτισης τις 120 ώρες περίπου 90 ευρώ, και κατ΄ αποκοπή επίδομα 250 ευρώ μεικτά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης.
Για περισσότερες πληροφορίες στο ΑΚΕΘ 2431024697-2431200250

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.