Τελευταίες Ειδήσεις

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου "Βασιλική, η μαγική ηχώ της Επιδαύρου"



   
Ο συγγραφέας και ηθοποιός Ζήσης Παπαϊωάννου θα επισκεφθεί τη Βιβλιοθήκη για να παρουσιάσει το βιβλίο του Βασιλική, Η Μαγική Ηχώ της Επιδαύρου την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 6:30 μ.μ. 
Πρόκειται για την ιστορία της µικρής Βασιλικής, η οποία, στα όνειρά της, ανακαλύπτει την… ηχώ, που ξεδιπλώνεται και γιγαντώνεται, αποκαλύπτοντάς της έναν άλλο κόσµο! Αναρωτιέται ποιος θα µπορούσε να ακούσει τη δική της ηχώ…
Αντικρίζοντας µε υπερηφάνεια και ελπίδα την επιβλητική Επίδαυρο καθώς την περιλούζει ο ήλιος, αγναντεύει ένα τοπίο που µοιάζει σαν σκηνικό παλαιάς εποχής. Με τη δύναµη της φωνής της ανακαλύπτει έναν δικό της ηχητικό κόσµο, τον κόσµο µε ηχώ. Το όνειρό της πραγµατοποιείται. Όµως, κάπου εκεί, µεταπηδά στο σπίτι του θεού Ιατρού της αρχαιότητας, στο Ασκληπιείο.


Τα επιφωνήµατά της κατακλύζουν όλο το αρχαίο θέατρο και, ευτυχισµένη πλέον, βρίσκει την απάντηση: αυτές οι σωστά δοµηµένες πέτρινες, φαρδιές θέσεις που στέκονται αγέρωχες στον χρόνο είναι η αιτία της εξαίσιας ακουστικής που κάνει δυο λέξεις να ακούγονται παντού!

Τα παιδιά θα ακούσουν αποσπάσματα, θα μάθουν για τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και θα ανακαλύψουν τις δραστηριότητες του βιβλίου. 
                                                                                       
                                                                                            Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.