Τελευταίες Ειδήσεις

Κ. Σκρέκας: Αυθαίρετη και αναιτιολόγητη η μείωση κατά 40% των κονδυλίων για την Ειδική Αγωγή



Η μείωση των κονδυλίων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για την Ειδική Αγωγή, είναι αυθαίρετη και αναιτιολόγητη, τονίζει σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας.
Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με το 2015, η μείωση ανέρχεται σε 40% περίπου, καθώς εφέτος το σχετικό ποσό υποχώρησε σε 65 εκατ. ευρώ έναντι 105 εκατ. ευρώ το 2015.
Όπως επισημαίνει ο κ. Σκρέκας, το ασαφές νομικό πλαίσιο του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ), καθώς και η έλλειψη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, δημιουργούν πρόσθετες απαιτήσεις δικαιολογητικών και κάνουν το έργο των γονιών με παιδιά που χρήζουν Ειδικής Αγωγής ακόμη πιο δύσκολο.

Επιπλέον εμπόδια δημιουργεί και η δαιδαλώδης διαδικασία της έκδοσης γνωματεύσεων, καθώς ταλαιπωρεί τους γονείς και τα παιδιά, ενώ δεν υπάρχει ουσιαστικό αντίκρισμα στα θέματα διαφάνειας.
Ο κ. Σκρέκας ζητά από τον Υπουργό Υγείας να λάβει μέτρα για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας έκδοσης γνωματεύσεων και να διασφαλίσει ότι το ύψος του εγκριθέντος προϋπολογισμού θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των παιδιών της Ειδικής Αγωγής και των οικογενειών τους.












                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.