Τελευταίες Ειδήσεις

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας


Συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων της Καλαμπάκας (1ο, 2ο και 5ο) στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στα Τρίκαλα.
Το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε και φέτος στην πόλη των Τρικάλων την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη.
Στο φεστιβάλ μετείχαν δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Τρικάλων με εξαιρετικές και πρωτότυπες ψηφιακές δημιουργίες αλλά και ρομποτική.
Το παρόν έδωσαν όλοι οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης από τρία δημοτικά σχολεία της Καλαμπάκας με τις δικές τους δημιουργίες.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας δημιούργησε μια διαδραστικήπολυμεσική εφαρμογή σχετικά με τους 12 Θεούς του Ολύμπου. Η εφαρμογή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνεργατικό εργαλείο για την μάθηση της σημαντικής αυτής ενότητας της Ελληνικής Μυθολογίας. Οι μαθητές επίσης δημιούργησαν και μια βίντεο-παρουσίαση σχετική με το παραπάνω θέμα, με τις δικές τους αφηγήσεις. Μπορείτε να την δείτε εδώ. (https://youtu.be/Y2p5s2ULD_k)
Το 2οΔημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό βίντεο για τους κινδύνους και τον εθισμό στο διαδίκτυο. Οι μαθητές προβληματισμένοι από την αλόγιστη και σε πολλές περιπτώσεις κακή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους θέλησαν να περάσουν ένα μήνυμα με τους πιθανούς κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο. Το εκπαιδευτικό βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.(https://youtu.be/v2An7quF57c)

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκαςδημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους για το πουλί-σύμβολο των Μετεώρων τον Ασπροπάρη. Οι μαθητές ευαισθητοποιημένοι από το γεγονός ότι αυτό το όμορφο αλλά και σημαντικό μεταναστευτικό πτηνό που φωλιάζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στους βράχους των Μετεώρων να κινδυνεύει με εξαφάνιση, δημιούργησαν αυτή την ταινία σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Την ταινία μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.(https://youtu.be/04xp6zd_-Cs)
Υπεύθυνος καθηγητής: Βασίλειος Τσέλιος, Πληροφορικής.
Τέλος οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του ΜουσείουΤσιτσάνη, να γνωρίσουν τους δημιουργούς – συνθέτες του νομού, τα λουτρά και άλλα σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία που εκθέτει το Μουσείο.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.