Τελευταίες Ειδήσεις

120 δόσεις για χρέη στην εφορία και για όσους βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση - Οι προϋποθέσεις



120 δόσεις για χρέη στην εφορία και για όσους βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση - Οι προϋποθέσειςΜε εισοδηματικό κόφτη αλλά ανοιχτή σε όλους τους φορολογούμενους που έχουν χρέη στην εφορία θα είναι η ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία θα φτάσει στη Βουλή μετά τις 6 Μαΐου μαζί με τη ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις σχεδιάζεται να ανοίξει λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.
Στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να υπάγονται και όσοι σήμερα είναι ενταγμένοι σε άλλη ρύθμιση, π.χ. στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων και πληρώνουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν και να επαναρυθμίσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε περισσότερες και μικρότερες μηνιαίες δόσεις. Για παράδειγμα φορολογούμενος έχει εντάξει στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 3.500 ευρώ. Έχει εξοφλήσει τις τέσσερις πρώτες δόσεις καταβάλλοντας μέχρι τώρα 1.170 ευρώ , περιορίζοντας την αρχική οφειλή στα 2.330 ευρώ. Το ποσό αυτό θα έχει τη δυνατότητα να το εντάξει στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων και να κερδίσει μικρότερες δόσεις.
Ωστόσο, ο αριθμός των δόσεων θα εξαρτηθεί από το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενου.
Η ρύθμιση θα είναι ανοιχτή σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, επιχειρήσεις, όσους έχουν κλείσει τα βιβλία τους και έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Από το νέο σχήμα θα εξαιρεθούν όσοι τελεσίδικα έχουν ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό και στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Επίσης, θα μπορούν να υπαχθούν και όσοι είναι σήμερα ενταγμένοι στη ρύθμιση των 12 δόσεων, καθώς στη νέα διάταξη θα προβλέπεται η υπαγωγή του υπολειπόμενου ποσού οφειλής που έχει ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των διευκολύνσεων των προηγούμενων ρυθμίσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δυνατότητα αυτή θα εξαιρεθούν οι οφειλές που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων του 2015.
Το υπουργείο Οικονομικών οριστικοποιεί τις διατάξεις της νέας έκτακτης ρύθμισης οφειλών προς την εφορία η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα και έως τις 10 Μαΐου και αφού παρουσιαστεί στους επικεφαλής των δανειστών οι οποίοι θα βρίσκονται στην Αθήνα 6,7 και 8 Μαΐου για την τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.