Τελευταίες Ειδήσεις

Η στιγμή που η Ειρήνη βγαίνει από τη φυλακή στο Χόνγκ Κόνγκ μετά την αθώωση της


Η στιγμή που η Ειρήνη βγαίνει από τη φυλακή στο Χόνγκ Κόνγκ μετά την αθώωση τηςΕλεύθερη είναι η Ειρήνη, η ελληνίδα που είχε συλληφθεί για 2,6 κιλά κοκαϊνης. Η κοπέλα ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου και έπεσε στην αγκαλιά των γονιών της. 
Είναι η πρώτη φωτογραφία της Ειρήνης τη στιγμή που βγαίνει από τη φυλακή του Χονγκ Κονγκ. Πέφτει στην αγκαλιά του πατέρα της που δεν κρύβει τα χαρά του. Η μητέρα της δεν την αφήνει από την αγκαλιά της. Είχε να τους αγκαλιάσει 17 ολόκληρους μήνες, από τον Νοέμβριο του 2017 που την συνέλαβαν στο αεροδρόμιο.
Κρατά στα χέρια της μια πλαστική σακούλα με τα προσωπικά της αντικείμενα . Η πόρτα της φυλακής έκλεισε πίσω της οριστικά. 

Η Ελληνίδα χαμογελά δίπλα στον  δικηγόρο  της Σάκη Κεχαγιόγλου και απολαμβάνει τις πρώτες ώρες της ελευθερίας της. Δυο ώρες συνεδρίαζαν οι  7 ένορκοι, πέντε άνδρες και δυο γυναίκες, για να καταλήξουν στην απόφαση τους. Ομόφωνα αθώα. 
Η Ειρήνη ξέσπασε σε λυγμούς. Το ίδιο ο πατέρας της και η μητέρα της.
Ήταν μια δύσκολη δίκη με 8 μάρτυρες κατηγορίας και κανέναν μάρτυρα υπεράσπισης.
Τα στοιχεία που λειτούργησαν υπέρ της Ειρήνης ήταν ότι δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό στο πακέτο της κοκαϊνης.
Επίσης:
Το νεαρό της ηλικίας της 
Το λευκό ποινικό μητρώο της Ελληνίδας 
Είχε μόνο ένα κινητό τηλέφωνο πάνω της σε αντίθεση με άλλους κατηγορούμενους για ναρκωτικά που έχουν περισσότερα κινητά.
Είχε μόνο 900 ευρώ μαζί της που δικαιολογούνται απόλυτα για ένα τόσο μακρινό ταξίδι. 
Οι τελωνειακοί που κατέθεσαν στο δικαστήριο περιέγραψαν λεπτό προς λεπτό πως ανακάλυψαν τα ναρκωτικά στο σακίδιο της Ειρήνης:
«Ανοίξαμε τον σάκο και βρήκαμε τα ναρκωτικά. Η κοπέλα σάστισε. Φώναξε γιατί γιατί ...Έβαλε τα κλάματα…»
Η Ειρήνη από την πρώτη στιγμή ισχυριζόταν ότι είναι αθώα. Στο δικαστήριο υποστήριξε ότι το σακ βουαγιάζ της το έδωσε το φίλος της χωρίς να ξέρει ότι έχει ναρκωτικά. Τις επόμενες ημέρες η Ελληνίδα θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Κεχαγιόγλου: Πρωτοφανής στα κινεζικά χρονικά η αθώωση μεταφορέα ναρκωτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.