Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδήλωση για την Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού



  
Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας καθώς η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού από το Υπουργείο Παιδείας.
  Αρχικά ο διευθυντής αναφέρθηκε στο τι σημαίνει ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» όπου στα αγγλικά ονομάζεται «school bullying» και χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός αλλά και εκτός σχολείου.

  Στη συνέχεια η δασκάλα της Γ΄ τάξης του σχολείου κ. Καραφύλλα Αναστασία ανέπτυξε στην ομιλία της στους μαθητές όλων των τάξεων που παρακολούθησαν την εκδήλωση, τις μορφές εκφοβισμού που μπορεί να υπάρχουν και τους τρόπους αποφυγής της με παραδείγματα και τρόπους αντιμετώπισης καταλήγοντας ότι το βασικότερο είναι σε τέτοιες περιπτώσεις οποιαδήποτε περιστατικό συμβεί αμέσως να αναφέρεται και να μην υπάρχει δισταγμός και φόβος αντιποίνων από τους μαθητές.

  Τέλος οι μαθητές παρακολούθησαν βιντεοπροβολή με παραδείγματα μαθητών που δέχθηκαν διαφορετική αντιμετώπιση από συμμαθητές σε κάποιες καθημερινές σχολικές δραστηριότητες και οι ίδιοι δεν θα ήθελαν να βρίσκονται στην ίδια θέση και η εκδήλωση έκλεισε με διάφορους σχολιασμούς και υποδείξεις για την σωστή συμπεριφορά που πρέπει να ακολουθείται από όλους τους μαθητές/τριες εντός και εκτός σχολείου.

                                                              Ο Διευθυντής
                                                    Χρήστος Καραγεώργος









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.