Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων

Με ήπιους τόνους και σε σύντομο χρόνο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων το βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια του οποίου λήφθηκαν σειρά αποφάσεων για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ενώ αποφασίστηκαν προσλήψεις για το Βοήθεια στο σπίτι.
Σημειώνεται ότι από πλευράς του κ. Τούλα ζητήθηκε ενημέρωση για το ΞΕΝΙΑ, το έγγραφο του συνηγόρου του πολίτη και το ανοικτό κέντρο εμπορίου με τον κ. Σινάνη να απαντά  πως για το ΞΕΝΙΑ η υπόθεση έχει κολλήσει στο Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και έχουν χαθεί τα χρήματα, για το ανοικτό κέντρο εμπορίου οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν την ευθύνη απάντησης ενώ δεν γνωρίζει κάτι σχετικό για το άλλο θέμα.
Κατά τα λοιπά στην συνεδρίαση του το σώμα συζήτησε και ε΄λαβε αποφάσεις και για τα κα΄τωθι θε΄ματα που περιλαμβάνονταν στη ημερήσια διάταξη:
 – Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση οργανικών μονάδων του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 
– Πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών. 
– Λήψη απόφασης για το όργανο διανομής και φύλαξης των υδάτων άδρευσης, το χρόνο έναρξης και λήξης της αρδευτικής περιόδου, τον αριθμό των θέσεων υδρονομέων ή εποπτών υδρονομέων, τον τομέα για τον οποίο προορίζεται κάθε θέση σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.1 & 2 του Β.Δ 28.3/15.4.1957. 
– Έγκριση δαπανών για την πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου. 
– Έγκριση δαπανών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων του Δήμου (περίοδος Απόκρεων). 

– Έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του Συνδιoκατεχόμενου Δάσους «Καλομοίρας» για την περίοδο 2019 2023. 
– Έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του Διακετεχόμενου δάσους Πάδης Άνω Μπούρσιανης. 
– Αποδοχή και κατανομή πίστωσης για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. 79.290 ευρώ. 
– Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019. 
– Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών του Δήμου. 
– Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος του Δήμου έτους 2019. 
– Αίτηση της Αφοί Κωτούλα τεχνική κατασκευαστική Ο.Ε. (Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου – Αντιδιαβρωτική προστασία. 
– Αίτηση Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων. 800 ευρώ. 
– Αίτηση Κλεισάρη Παναγιώτας (λύση σύμβασης μίσθωσης δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Μαυρελίου). 
– Αίτηση Κλεισάρη Γεωργίου,Μελαχροινής και Παναγιώτας (παραχώρηση δημοτικής έκτασης στην Τ.Κ. Μαυρελίου). 
– Αιτήσεις α) Μπαούτη Ελευθερίου β) Μπαούτη Σπυρίδωνα γ) Μπαούτη Αθανασίου (για παραχώρηση δημοτικής έκτασης στη Τ.Κ. Καστρακίου).
– Αίτηση Κόρδα Μελαχροινής και Γεωργίου (Παραχώρηση δημοτικής έκτασης στη Τ.Κ. Μαυρελίου). Εγκρίθηκε ομόφωνα.
– Έγκριση υλοποίησης προγράμματος χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών.

– Κοπή επικίνδυνων δένδρων. 
– Συμμετοχή του Δήμου Μετεώρων στο πρόγραμμα International Urban Cooperation (IUC). 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.