Τελευταίες Ειδήσεις

Η δύναμη της ψήφου!




 Η λέξη ψήφος προέρχεται από την  αρχαία ελληνική ψῆφος  και το αρχαίο ρήμα  ψάω  που σημαίνει τρίβω, κάνω κάτι λείο.  Άρα η προέλευση της λέξης ψήφος μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για την μικρή πέτρα που έχει γίνει λεία με τη βοήθεια της τριβής.
οι περισσότεροι αδιαφορούν για τις εκλογές και ειδικά οι νεότεροι που δεν ασχολούνται με την πολιτική γιατί νιώθουν ότι δεν τους αφορά.
Η μη συμμετοχή όμως δεν είναι η λύση για να αλλάξουν τα πράγματα. Πιστεύω  ότι το σημαντικότερο όπλο του πολίτη να αλλάξει την κοινωνία του είναι η κυρίαρχη έκφραση της πολιτικής του βούλησης μέσω της ψήφου. Αν αυτή η κυρίαρχη πολιτική πράξη παραχωρηθεί στα χέρια των λίγων, τότε το δικαίωμα της πολιτικής λαϊκής έκφρασης είτε με την μορφή της αποδοχής και επιβράβευσης συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών είτε η απόρριψή τους, ή η έκφραση της διαμαρτυρίας χάνεται. Και μαζί του χάνεται και η προοπτική για καλυτέρευση της καθημερινότητας που ο καθένας μας ζει και βιώνει.

Ας μην αφεθούμε στην οργή και στην απογοήτευση που προκαλούν  κατά καιρούς  οι πολιτικές εξελίξεις, ας μην ισοπεδώνουμε τους πάντες με τη φράση «όλοι ίδιοι είναι», ας βρούμε και ας επιλέξουμε τον/την καλύτερο/η με τα σωστά πάντα και αντικειμενικά κριτήρια. Η ψήφος μας θα πρέπει να είναι μια συνειδητοποιημένη επιλογή. Και σε καμία περίπτωση αποχή  ή μια επιλογή ‘’ελαφρά τη καρδία’’.
Ο Αβρααμ  Λινκον,(1809-1865)  ο 16ος κατά σειρά πρόεδρος των Η.Π.Α  δήλωσε κάποτε :
‘’Η ψήφος σου , είναι πιο δυνατή και από σφαίρα. Με τη σφαίρα, μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο σου,  μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου’’
Θα μείνουμε λοιπόν αμέτοχοι; και με τι κριτήρια θα ψηφίσουμε;

                                                                                          ΗΛΙΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.