Τελευταίες Ειδήσεις

"Το νυχτερινό σχολείο, ένα παράδειγμα ζωής για όλους



Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νυχτερινό σχολείο του Αιγάλεω έδειξε σε όλους μας μια πάρα πολύ δυνατή εικόνα: ανθρώπους κάθε ηλικίας συνειδητά να επιλέγουν το σχολείο, ως μέσο συνέχισης της ζωής, για μια καλύτερη ζωή.
Πρόκειται για ανθρώπους, που κάποια στιγμή η ζωή τους οδήγησε να σταματήσουν το σχολείο. Στη συνέχεια, όμως, επέστρεψαν για να πάρουν το απολυτήριό τους και γιατί όχι, ακόμη και να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις και να σπουδάσουν.
Το νυχτερινό σχολείο, ως θεσμός και το έργο των καθηγητών που υπηρετούν εκεί, αποδεικνύουν ότι μια απόφαση διακοπής του σχολείου μπορεί να είναι μια προσωρινή, άνω τελεία. Η λειτουργία του νυχτερινού σχολείου δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να επιστρέψουν στη γνώση, να συνεχίσουν και να αδράξουν τις ευκαιρίες που η γνώση μπορεί να δώσει.

Καθώς και στην πόλη μας λειτουργεί νυχτερινό γυμνάσιο και λύκειο, γνωρίζουμε όλοι συμπολίτες και φίλους μας που γράφτηκαν στο νυχτερινό σχολείο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι δυσκολίες που τους οδήγησαν να σταματήσουν το σχολείο ήταν βαριές και ανυπέρβλητες.
Το σχολείο, όμως, πάντα είναι εκεί.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και στους καθηγητές. Η πολιτεία οφείλει αδιάκοπα να μεριμνά και να συνδράμει για τη συνεχή βελτίωση όλων των δομών του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας παιδείας γενικότερα.
Η επίσκεψη αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη έριξε το φως στην κοινωνία του νυχτερινού σχολείου, εκεί που συμβαίνει κάτι πάρα πολύ σημαντικό."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.