Τελευταίες Ειδήσεις

Με τι καιρό θα γιορτάσουμε τα Κούλουμα-Πώς αλλάζει ο καιρός από την Τρίτη;



Με τι καιρό θα γιορτάσουμε τα Κούλουμα. Πώς αλλάζει ο καιρός από την Τρίτη;Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, περιμένουμε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 22 , στην Ήπειρο από 6 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 5 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη, ενώ τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες με περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς.
 Την Τρίτη αναμένονται αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς καταιγίδες τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα το βραδύ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα νότια θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένουμε την Τετάρτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι καταιγίδες τόπους έντονα βαθμιαία θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Κατά τόπους παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη και τη Παρασκευή αναμένονται στην ανατολική και νότια χώρα τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στην Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Κατά τόπους παγετός τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:
Αττική
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ανατολικά.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και το βράδυ στο θρακικό έως 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
άνεμοι: στα βόρεια από νότιες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα
Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να μεταβληθεί σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.