Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός στην ΙΜ Αγίων Θεοδώρων-Τριήμερες εκδηλώσεις με υποδοχή της Τιμίας Κάρας



Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας επ΄  ευκαιρία της εορτής των Αγίων Θεοδώρων.
Στις πέντε το απόγευμα στα προπύλαια του καθολικού της μονής έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Μετεώρου και μεταφέρθηκε από τον Καθηγούμενό της-Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Νήφωνα.
Σημειώνεται ότι ο κ. Θεόκλητος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του καθώς η Τιμία Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου μεταφέρεται από τον Καθηγούμενο του Μ. Μετεώρου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή και αποτελεί μεγάλη ευλογία για όλους ανεξαιρέτως δίνοντας δύναμη για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζει ο καθένας και όλοι μαζί.

 Ακολούθως εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Σταγών και Μετέωρων  με  αρτοκλασία και θείο κήρυγμα και στη συνέχεια τελέστηκε  η   Α΄ στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας  Θεοτόκου .


Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται το  Σάββατο 16 Μαρτίου
Α΄        Στις 5 το πρωί θα τελεστεί η πρώτη Θ. Λειτουργία .
Β΄        Στις 7. 30 Όρθρος, και πανηγυρική Θ. Λειτουργία.
Γ’΄     Στις 5,00 μ.μ. θα ψαλεί ο  Εσπερινός του Σαββάτου με αρτοκλασία.
Μεθαύριο    Κυριακή της Ορθοδοξίας
Α΄        Στις 7.30 το πρωί   ο Όρθρος και   Θ. Λειτουργία










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.