Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ



Τολμηρό κάλεσμα συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, χωρίς ηγεμονισμούς, με προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο δεσμευτικών αρχών και  σεβασμό των διαφορετικών προσεγγίσεων, απεύθυνε από το βήμα της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε το κάλεσμα μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας Σοσιαλιστών – Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  Ούντο Μπούλμαν, μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, μαζί με τους εκπρόσωπους του πολιτικού ρεύματος « ΓΕΦΥΡΕΣ», στην Εκδήλωση της 4/3/2019. Ο Ούντο Μπούλμαν ανέλυσε τη σύγκρουση με τις δυνάμεις του Ορμπανισμού – του Ακροδεξιού Λαϊκισμού -  της Λιτότητας  – του Νεοφιλελεύθερου Συμφώνου Δημοσιονομικής Πειθαρχίας -  της Δεξιάς  - της Μαύρης Διεθνούς  στην Ευρώπη. Παρουσίασε το όραμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – Δημοκρατών για την ευημερία όλων στην Ευρώπη την κοινωνικής – οικονομικής – δημοκρατικής εμβάθυνσης.
 Το όραμα που ανέπτυξε ο Ούντο Μπούλμαν  βρίσκεται κοντά στις προγραμματικές επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη της Αλληλεγγύης, των Δικαιωμάτων, της Συμμετοχικής  Δημοκρατίας, της Οικολογικής Ισορροπίας, της Ποιότητας Ζωής, της Άρσης των Ανισοτήτων, της σταθερής Απασχόλησης, της Ειρηνικής Συμβίωσης των Λαών, της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ… Το όραμα αυτό είναι αποδεκτό και από τους συνεργαζόμενους Ευρωβουλευτές της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπάρχει λοιπόν η ιδεολογικοπολιτική βάση για τη προγραμματική σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων και τη συγκρότηση  Προοδευτικού Μετώπου και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η Συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα εδράζεται και στα νέα δεδομένα για τη χώρα μετά την 21/8/2018, μετά την άρση της κηδεμονίας των δανειστών στις οικονομικές επιλογές και το τέλος των μνημονιακών συμβάσεων. Εδράζεται σε δεδομένα πολύ διαφορετικά από εκείνα της σύγκρουσης με τις δυνάμεις που υπερχρέωσαν την Ελλάδα, που ευθύνονται για τη σκανδαλώδη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και τα μνημόνια εσωτερικής υποτίμησης, με τα δεδομένα που έκαναν εφικτή τη κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ.
Η προγραμματική βάση του Προοδευτικού Μετώπου είναι η αναγκαιότητα για ένα Κυβερνητικό Πρόγραμμα Ολιστικής Ανασυγκρότησης, Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Προοδευτικής Αναγέννησης, το οποίο οφείλουν να αρχίσουν να συζητούν αναλυτικά τα Κόμματα, οι Κινήσεις, οι προσωπικότητες, οι πολίτες, που ενδιαφέρονται για τη συγκρότησή του. Οφείλουμε να συζητήσουμε με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις :
-         τα συμπεράσματα από τα Αναπτυξιακά Συνέδρια κάθε περιοχής και τις πρωτοβουλίες για την υλοποίηση των κεντρικών στόχων τους
-         τα θεσμικά νομοσχέδια και τα κυβερνητικά μέτρα μέχρι τις Βουλευτικές Εκλογές που πρέπει να γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας
-         τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που συνιστούν πρόγραμμα παραγωγικής – οικονομικής -  διοικητικής – πολιτισμικής ανασυγκρότησης, αποδοτικής απασχόλησης, αξιοπρεπών αμοιβών και σταθερών εργασιακών σχέσεων, αναβάθμισης του κοινωνικού κράτους, προσέλκυσης αναγκαίων επενδύσεων, πολυδιάστατης φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής που αναδεικνύει την Ελλάδα ως Πυλώνα Σταθερότητας στη περιοχή, δίκαιης – βιώσιμης – ταχύρρυθμης – ευφυούς ανάπτυξης.
Στη βάση αυτή, η Συμμαχία που θα οικοδομείται, δεν θα στηρίζεται σε κάποιες ευπρόσδεκτες ατομικές προσχωρήσεις στελεχών του ευρύτατου προοδευτικού φάσματος. Θα εδράζεται στη βάση Προοδευτικού Προγραμματικού Συμβολαίου.
 Η ισότιμη Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ – Κόμματος με όραμα τον Σοσιαλισμό με Δημοκρατία και Ελευθερία, με άλλες προοδευτικές δυνάμεις της Οικολογίας -  της  Σοσιαλδημοκρατίας – της ΚεντροΑριστεράς που συνειδητοποιούν την ιστορική σημασία του Προοδευτικού Μετώπου,  χωρίς ηγεμονισμούς,  θα είναι μακράς διάρκειας, αξιόπιστη, σταθερή, ελκυστική, νικηφόρα…

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.