Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η … !



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

          Παρά τις τοποθετήσεις των παραγόντων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όλες οι κινήσεις σηματοδοτούν πως ο χρόνος των Εθνικών εκλογών πλησιάζει με βήμα … ταχύ. Μπορεί να βασανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας και να δείχνει πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για την πρόωρη εθνική αναμέτρηση αλλά τα μηνύματα από το εσωτερικό της χώρας και από το εξωτερικό δείχνουν πως τον Μάϊο πάμε … στις κάλπες.
          Υπάρχει η άποψη πως οι απογοητευτικές δημοσκοπήσεις, η βεβαία και αναμενόμενη ήττα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και ο φόβος για αρνητικά απρόοπτα του καλοκαιριού, θα οδηγήσει το Μαξίμου στο να στήσει πρόωρες κάλπες για τις εθνικές εκλογές. Φυσικά και η άποψη ότι μια σαρωτική νίκη της Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές και στις Δημοτικές και Περιφερειακές αναμετρήσεις θα είναι καταστροφή για τον Τσίπρα και δεν θα μπορεί να κυβερνήσει.
          Η μεγάλη ανθρωποθυσία στο ΜΑΤΙ και στην Μάνδρα, οι ασκηθείσες διώξεις, έστω και στον βαθμό πλημμελήματος, κατά Κυβερνητικών και Αυτοδιοικητικών στελεχών κάνουν βαριά την πολιτική ατμόσφαιρα. Τα Μ.Μ.Ε. προβάλλουν καθημερινά τα τραγικά λάθη και οι ψυχές των αδικοχαμένων πολιτών και η πικρία των συγγενών, με την εγκατάλειψη από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τον λαιμό των υπευθύνων.

          Όσο το Μάτι και η Μάνδρα δεν ξεχνιούνται, άλλο τόσο εμφανίζονται και οι σοβαρές εμπλοκές για το θέμα των Σκοπίων. Το «διπλωματικό αριστούργημα» του πρωθυπουργού, θα μείνει αξέχαστο σε μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων και κυρίως των κατοικούντων στην Βόρεια Ελλάδα. Εκεί οι αποδοκιμασίες είναι συχνές και οι προληπτικές προσαγωγές ατόμων που έπιναν καφέ με τα ανήλικα παιδιά τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν Μαδούρο και Φιντέλ Κάστρο. Οι διώξεις κατά «αντιφρονούντων» ανήκουν σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα.
          Η παρέμβαση και ο «χρησμός» του Μπαρόζο, στο φόρουμ των Δελφών και η δήλωση του ότι «οι αγορές περιμένουν να κερδίσει τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης» είναι καταλυτική και δείχνει πως «όλοι λατρεύουν τον Ανατέλλοντα Ήλιο και όχι τον Δύοντα». Οι δημοσκοπήσεις της ερχόμενης εβδομάδας είναι καταλυτικές για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ο Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στις Συμπληγάδες της … κάλπης. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μπαρόζο κινούνται και παράγοντες της Ε.Ε. και της Γερμανικής κυβέρνησης. Πάντως όλες οι … «καυτές πατάτες», όπως συντάξεις, αναδρομικά και δώρα, μεταφέρονται στην επόμενη κυβέρνηση … !
          Πέραν όλων αυτών ο Λαός βλέπει πως το μοναδικό ενδιαφέρον των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ είναι το σύνδρομο της εξουσίας. Η οικονομία βυθίζεται. Η Ελλάδα … μαραζώνει δημογραφικά και σε κάθε τρεις θανάτους αντιστοιχεί μόνο μία γέννηση. Η Εκκλησία διώκεται. Η μαύρη προπαγάνδα και ο λαϊκισμός δεν έχουν … ταίρι. Διμοιρίες αστυνομικών φυλάσσουν τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τις ζωές των παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να διορίσουν γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς και αστυνομικούς κάνουν προεκλογικές προσλήψεις στους ΟΤΑ, κατά παράβαση κάθε ηθικής και δημοκρατικής ευαισθησίας. Γυρίζουν την πλάτη στις εθνικές Αξίες και τα Ελληνοχριστιανικά ιδανικά.
          Την περασμένη εβδομάδα, στο μνημείο των πεσόντων, στο ύψωμα 731 της Κλεισούρας, στην Αγία Κυριακή Τρικάλων, έγινε μνημόσυνο για όσους κλήθηκαν να «φυλάξουν Θερμοπύλες». Το 5ο Σύνταγμα, που αποτελείτο, κυρίως, από στρατιώτες των Τρικάλων και της Καρδίτσας, ορίστηκε να προασπίσει το ύψωμα 731. Έτσι 125 άνδρες έπεσαν νεκροί, 28 εξαφανίστηκαν και 425 τραυματίστηκαν. Ενώ Λαός και Αρχές του Νομού τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, οι Βουλευτές και οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν βόλτες στην Ασκληπιού και … απολάμβαναν το καφεδάκι τους … ! Καμαρώστε τους … !
          Να γιατί η νίκη της Ν.Δ. θεωρείται βεβαία και ξεπερνάει και τα ποσοστά της αυτοδυναμίας. Το Μαξίμου, έχοντας ως επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Δημοκρατικά πρότυπα, προκειμένου να ελπίζει η Ελλάδα σ’ ένα καλό μέλλον.
          Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κουρασμένη είναι και οι εφεδρείες της εξαντλήθηκαν. Γι’ αυτό το «γοργόν και χάριν έχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.