Τελευταίες Ειδήσεις

Συνδικάτο Οικοδόμων του Ν. Τρικάλων για το εργατικό έγκλημα


Το Συνδικάτο Οικοδόμων του Ν. Τρικάλων, καταγγέλλει το νέο εργατικό έγκλημα, που συνέβη στον εργαζόμενο υπάλληλο υπηρεσια πρασινου  του Δήμου Τρικκαίων, που βρήκε τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια της  δουλειάς του.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένειά του  και τους  συναδέλφους του στους ΟΤΑ.
Ακόμα ένας  συνάδελφος πάνω στην ώρα της δουλειάς του, του  Σωτήρη Μπραχάλα, προστέθηκε στον μακρυ κατάλογο των θανατηφόρων ατυχημάτων!! 
  Για μια φορά ακόμη, επιβεβαιώνεται ότι η εντατικοποίηση της εργασίας εντείνεται όλο και περισσότερο λόγο της έλλειψης μονίμου προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις γιγαντώνονται, τα μέσα ατομικής προστασίας συνεχίζουν να δίνονται λειψά, η εκπαίδευση του προσωπικού είναι μηδαμινή έως ανύπαρκτη.
Κανείς τους, ούτε Δημοτική αρχή, ούτε το κράτος της, ούτε οι κυβερνήσεις  δε θέλει να δουλεύουν και να απολαμβάνουν όσα αξίζουν όλοι οι εργαζόμενοι  γιατί αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα κέρδη τους!
Μέχρι σήμερα στον ηλεκτρονικό τύπο του νομού μας, αναρτηθήκαν και αναπαράχθηκαν από διάφορους, τωρινούς, υποψήφιους και πρώην Δημάρχους- στελέχη της Τοπικής Διοίκησης που υπόσχονται ότι ¨…οι αρμόδιες αρχές θα διερευνήσουν σε βάθος τα αίτια για τις συνθήκες του ατυχήματος…¨
Οι πληροφορίες αυτές στην ουσία επιχειρούν να μετατρέψουν ένα εργατικό  έγκλημα στην «κακιά στιγμή , την κακιά ώρα»!!  

Η αλήθεια είναι ότι, κανείς τους, ούτε Δημοτική αρχή, ούτε το κράτος της, ούτε οι κυβερνήσεις της  δε θέλει να δουλεύουν  όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ενταγμένοι  στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα,  να υπάρχουν όλα τα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια κατά την εργασία τους, να είναι όλοι με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Και όλα αυτά γιατί  έρχονται σε αντίθεση μ, αυτό που υπηρετούν, την Τοπική Διοίκηση και τις υπηρεσίες τις σε ανταποδοτικές, να αποφέρουν κέρδη !
Ξέρουμε καλά ότι η επίθεση της κυβέρνησης δεν θα σταματήσει εδώ. Ετοιμάζουν και νέες ανατροπές στα Βαριά και Ανθυγιεινά., μιλάνε για 32% μείωση στις ειδικότητες που είναι ενταγμένες στα  Β.Α.Ε.
Όταν περάσουν οι υποσχέσεις και κάτσει ο ¨κουρνιαχτός…¨ δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα ακούσουμε από εργοδοσία, αρμόδιους υπεύθυνους, Δημοτικές αρχές, του  κράτους,  ότι το φταίξιμο βρίσκεται στη μεριά των συναδέλφων μας που χάνουν ότι πολυτιμότερο έχουν, τη ζωή τους.
 Η πείρα μας από τον κλάδο των κατασκευών που μετράμε εκατοντάδες νεκρούς και σακατεμένους, σε κάθε περίπτωση θανατηφόρου ατυχήματος, σε χώρο δουλειάς οι εργολάβοι, οι κατασκευαστές αποποιούνται κάθε ευθύνη. Αυτοί τα έχουν κάνει όλα «καλά» και παρουσιάζουν την κατάσταση με τρόπο επιλεκτικό που τους βολεύει
Φτάνει έως εδώ. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς, να περιμένουμε το πότε θα έρθει και η δική μας σειρά.
Να μην ανεχτούμε άλλο να παίζουν με τη ζωή και τα δικαιώματά μας, την υγεία, την ασφάλεια και την ακεραιότητά μας. ¨
Μόνο εμείς, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας, με τον αγώνα μας, μπορούμε να παλέψουμε και να επιβάλουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανθρώπινες συνθήκες, μισθούς και ωράρια στο ύψος των σημερινών αναγκών μας.

Το ΔΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.