Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Χρίστος Λιάπης, με τον διεθνή μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, σε εκπομπή για τους νέους που κατέρχονται στην Πολιτική.

Στο Alert TV και στην εκπομπή «Με ανοιχτά χαρτιά», εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, σε ένα πάνελ αφιερωμένο στα νέα πρόσωπα που διεκδικούν την κάθοδό τους στον πολιτικό στίβο. Σε ερώτηση του παρουσιαστή Θανάση Μυλωνά,
«Τί είναι αυτό που σας έφερε στην πολιτική και γιατί να αφήσετε μια καριέρα για να μπείτε σε κάτι που μπορεί να σας προκαλέσει φθορά;»
Ο Δρ. Λιάπης απάντησε:
«Αυτό είναι και το νόημα, όχι μόνον του Μητρώου Στελεχών αλλά και όλης της ανανέωσης την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να φέρει στη Νέα Δημοκρατία και είμαι βέβαιος ότι θα τη φέρει. Να τελειώσει πλέον μια αντίληψη της πολιτικής ως επάγγελμα. Να τελειώσουν πλέον όλοι αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τον μοναδικό δρόμο και αυτοσκοπό της ζωής τους. 

Ο κόσμος τα έχει βαρεθεί πια όλα αυτά. Γιατί πάνω σε αυτά τα λάθη του παρελθόντος βρήκε πάτημα ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και κεφαλαιοποίησε την αγανάκτηση του κόσμου προς τους παλιούς επαγγελματίες πολιτικούς. Και το «παλιούς» δεν έχει να κάνει μόνον με ηλικιακό προσδιορισμό, γιατί υπάρχουνε πολλά στελέχη τα οποία μπορεί βιολογικά να είναι μεγαλύτερα, αλλά να διατηρούν τη ζωντάνια των ιδεών τους, όπως αντίστοιχα μπορεί να υπάρχουνε και νέοι οι οποίοι απλώς και μόνον αναπαλαιώνουν τις πρακτικές του παρελθόντος.»

Ενώ σε άλλο σημείο, ο 40χρονος γιατρός πρόσθεσε
«Πρέπει να πάψει το κλίμα από-επενδύσεων το οποίο έχει φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα,
1ον) γιατί έχει καταρρακώσει το διεθνές κύρος της χώρας και

2ον) γιατί μέσα στο ιστορικό και ιδεολογικό τους DNA δεν υπάρχει χώρος για την ιδιωτική πρωτοβουλία, την προσωπική πρόοδο, τον προσωπικό μόχθο και τον αυτοδημιούργητο άνθρωπο….Για αυτό λοιπόν προσπαθούν με στρατιές κρατοκοδίαιτων να περάσουν το λαϊκίστικο μήνυμά τους, να εφαρμόσουν μια πολιτική επιδομάτων και ανταλλαγμάτων της ψήφου, καταδικάζοντας ένα τεράστιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να διεκδικήσει τη δυνατότητά του να προοδεύσει.»

Δείτε όλη την εκπομπή εδώ:

https://m.youtube.com/watch?v=4aNpXLbRmIM#menu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.