Τελευταίες Ειδήσεις

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μάρτη



Μια μέρα για τις χιλιάδες γυναίκες που αγωνίστηκαν από το 1857 στη Νέα Υόρκη και συνεχίζουν τον αγώνα αυτό μέχρι σήμερα το 2019 σε όλο τον κόσμο…..
Μα και μια μέρα που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στις χιλιάδες γυναίκες που καθημερινά διαπιστώνετε,παρά τις εναλλαγές των κυβερνήσεων,ότι η ζωή σας χειροτερεύει…..Ότι πάντα για εσάς προορίζεται το «κάτι λιγότερο» σε απολαβές και το «κάτι περισσότερο» σε ευθύνες…..Ότι ολοένα σας «παίρνουν»,ενώ την ίδια στιγμή σας κοροϊδεύουν πως σας «δίνουν»….Ότι κάνετε δεν σας ξαλαφρώνει από τα βάρη και από το αγχος.
Σας κρύβουν τους πραγματικούς υπαίτιους αυτής της κατάστασης, δεν προτάσσουν την ενότητα και την κοινή πάλη με βάση την κοινωνική ένταξη και την ταξική θέση, αλλά προβάλλουν την ένωση των γυναικών ενάντια στους άντρες-καταπιεστές και θεωρούν ως κύρια πηγή ανισοτιμίας την «εξουσία του άνδρα».

Στην πραγματικότητα όμως οι αντιλήψεις και οι συμπεριφορές γεννιούνται πάνω στη βάση των υλικών όρων ζωής, των υλικών σχέσεων των ανθρώπων και γι’αυτό δεν μπορούν  να αποτελούν κυρίαρχη αιτία των κοινωνικών προβλημάτων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μετεώρων χαιρετίζει τον καθημερινό αγώνα των γυναικών για ισοτιμία και στέλνουμε το δικό μας μήνυμα για συλλογικό αγώνα.
Ισοτιμία για:
v Σταθερή δουλειά  με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα,αμοιβές σύμφωνες με τις σύγχρονες ανάγκες,ελεύθερο χρόνο για να διευθετούν όπως θέλουν αυτές την οικογενειακή,πολιτιστική,κοινωνική και πολιτική ζωή.
v Μόρφωση και υγεία σε δημόσια συστήματα.
v Να χτίζονται οι διαπροσωπικές τους σχέσεις πάνω στην αλληλοεκτίμηση, τον αλληλοσεβασμό, την αμοιβαία κατανόηση, χωρίς το άγχος να «αρέσουν» μόνο σαν σεξουαλικά αντικείμενα.
v Το δικαίωμα να λένε ΝΑΙ στη ζωή και ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά.
v Να έχουν δημοκρατικές ελευθερίες, ατομικά δικαιώματα, χωρίς ευρωσυντάγματα, ευρωστρατούς και άλλες ευρωεπιβαλλόμενες συνθήκες.
v Μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, μετανάστευση, πορνεία, «αγαθά» της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.
Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μετεώρων 7/3/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.