Τελευταίες Ειδήσεις

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν περπατάτε 30 λεπτά κάθε μέρα


Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν περπατάτε 30 λεπτά κάθε μέρα. ΒίντεοΤο περπάτημα είναι μια από τις πιο εύκολες μορφές άσκησης, καθώς απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια, ενώ τα οφέλη της δεν αφορούν μόνο τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία.
Εάν αναζητάτε έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο για να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία σας, το περπάτημα είναι η ιδανική άσκηση.
Οι άνθρωποι που παραμένουν σωματικά δραστήριοι σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους είναι λιγότερο επιρρεπείς σε εκφυλιστικές ασθένειες, όπως το Αλτσχάιμερ, που συνδέονται με την καθιστική ζωή.
Ένα λόγος είναι ότι έχουν μεγαλύτερο όγκο ιππόκαμπου, της περιοχής του εγκεφάλου που ευθύνεται για τη λεκτική μνήμη και τη μάθηση.
Αρκεί μισή ώρα περπάτημα καθημερινά για να απομακρύνετε τον κίνδυνο σοβαρών παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, μέσω της μείωσης της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης και της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος.

Βελτιώνει την αναπνευστική ικανότητα, συμβάλλοντας στην καλύτερη διαχείριση συμπτωμάτων που σχετίζονται με την πνευμονική νόσο.
Η τόνωση των μυών και η απώλεια βάρους είναι επίσης εφικτοί στόχοι μέσω του περπατήματος.
Το Ίδρυμα Αρθρίτιδας στις ΗΠΑ συστήνει 30 λεπτά ήπιο περπάτημα την ημέρα για τη μείωση του πόνου, της δυσκαμψίας και της φλεγμονής στις αρθρώσεις.
Η συμβολή του στην ενδυνάμωση των οστών συμβάλλει επίσης στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και τις οστικής απώλειας.
Τέλος, το περπάτημα βελτιώνει τη διάθεση και χαρίζει ψυχική ευεξία.
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.