Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) συμμετέχει στην 25η «Athens Xclusive Designers Week» στο πλαίσιο του Προγράμματος Ideas Powered του Observatory της Ε.Ε.




Από τις 27.03.2019 έως και τις 31.03.2019, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) στο πλαίσιο της συνεργασίας του με  το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο  για την Παραβίαση των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας συμμετέχει στην 25η Athens Xclusive Designers Week με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού κατά της αντιγραφής και της παραποίησης των προϊόντων. 
Με μία πρωτότυπη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 17:00, στο Ζάππειο Μέγαρο, το κοινό που θα παρευρεθεί θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μία επίδειξη μόδας αποκλειστικά αφιερωμένης στην καμπάνια #FightFake, του Προγράμματος Ideas Powered, ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει και το ίδιο, χρησιμοποιώντας ειδικά #hashtags και να διαδρά στη live καμπάνια που θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter, κ.α.) με snapshots, videos, φωτογραφίες.
Με  έμφαση στην ανάγκη προστασίας των αποκλειστικών δημιουργημάτων και την ευρύτερη ενημέρωση και παρότρυνση των καταναλωτών στην αποφυγή αγοράς παραποιημένων προϊόντων,  η πρωτοποριακή εκδήλωση κορυφώνεται με την επίδειξη μόδας. Τα μοντέλα, θα φορούν δημιουργίες αποκλειστικά κατασκευασμένες για το show. Οι δημιουργίες αυτές θα φέρουν μηνύματα σχετικά με τη Διανοητική Ιδιοκτησία και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, με slogans όπως Fight Fake, Make it, dont fake it, κ.λπ., ενώ σε video wall θα προβάλλονται videos που έχουν διαμορφωθεί για αποκλειστική παρουσίαση στο κοινό. 

Οι κύριοι στόχοι της πρωτοποριακής αυτής ζωντανής εκστρατείας είναι να δώσει ένα δυνατό μήνυμα κατά της αντιγραφής και να ενισχύσει και να ενθαρρύνει την καταπολέμησή της. Να ενημερώσει σχετικά με τη Διανοητική Ιδιοκτησία, νέους - και όχι μόνο-σχεδιαστές, κατασκευαστές, καταναλωτές προϊόντων μόδας (όπως είναι τα ρούχα, τα υποδήματα, τα αξεσουάρ), ώστε να κατανοήσουν και να επενδύσουν σε μια υγιή συμπεριφορά κατανάλωσης πρωτότυπων αγαθών. Να τους αναδείξει ως ταλαντούχους φορείς σχεδιαστικής καινοτομίας για τους οποίους η Διανοητική Ιδιοκτησία αποτελεί βασικό άυλο περιουσιακό στοιχείο και τα  δικαιώματα ΔΙ συνιστούν οικονομικό πλεονέκτημα.
Η ιδέα γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Ideas Powered, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Παραβίαση των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας, τον Ιούλιο του 2018, όταν ένας νεαρός Έλληνας συμμετέχων και πολλά υποσχόμενος σχεδιαστής γυαλιών και influencer, ο John Pan, συμμετείχε στο Πρόγραμμα με τη δική του πρόταση. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί influencers, από όλη την Ευρώπη, με δυνατή επιρροή στις χώρες τους, καθώς και εκπρόσωποι από τα Ευρωπαϊκά Εθνικά Γραφεία, οι οποίοι κατέθεσαν τις ιδέες τους για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση των νέων με σκοπό την ενημέρωσή τους για την αξία και τη σημασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας.
Η φράση Fight Fake, αντανακλά την πραγματοποίηση του οράματος του  Προγράμματος Ideas Powered.
Στελέχη του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της 25ης Athens Xclusive Designers Week στο Ζάππειο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με έντυπο πληροφοριακό υλικό, προκειμένου να ενημερώνουν για τις υπηρεσίες του Οργανισμού και το ισχύον πλαίσιο προστασίας της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  
Βρείτε μας στο Facebook, στο Twitter, , στο Instagram, στο LinkedIn .
Τα hashtags που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της επίδειξης  είναι #ideaspowered, #fightfake, #OBI, #EUIPO.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.