Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα για την 25Η Μαρτίου-Μαθητές και μαθήτριες τίμησαν τους ήρωες του 1821



Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 τίμησαν και φέτος μαθητές και μαθήτριες των σχολείων όλων  των βαθμίδων της Καλαμπάκας με σειρά εκδηλώσεων.
Ειδικότερα χθες το πρωί  σε όλα τα σχολεία της Καλαμπάκας και του Δήμου γενικότερα
πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις με απαγγελίες ποιημάτων, σκετς και ομιλίες σχετικές με την ιστορική εθνική επέτειο της 2ης Μαρτίου ενώ στις 11.30 στο ηρώο της πλατείας Ρήγα Φεραίου της πόλης έγινε κατάθεση στεφάνων  από μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής εκπαιδευτικών και πολιτών. 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου αποτίνοντας φόρο τιμής στους ηρωικώς πεσόντες υπέρ της πατρίδας για να απολαμβάνουν οι μεταγενέστερες γενιές τα αγαθά της ελευθερίας.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου κορυφώνονται την Δευτέρα στην Καλαμπάκα με την Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας  ενώ μετά το πέρας θα κατατεθούν στεφάνια στο ηρώο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του ναού και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παρέλαση στην κεντρική οδό Τρικάλων της πόλης και στη συνέχεια θα δοθεί η καθιερωμένη δεξίωση στο Δημαρχείο.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.