Τελευταίες Ειδήσεις

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών- 24ωρη απεργία 14 Μαρτίου στα Δημόσια Νοσοκομεία



24ωρη απεργία  14 Μαρτίου  στα Δημόσια Νοσοκομεία  
Διεκδικούμε:
ü  ΕΔΩ & ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού & μονιμοποίηση  όλων των συναδέλφων με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις.
ü  Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού.
ü  Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος.
ü  Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι και γιατροί στα Δημόσια Νοσοκομεία κινητοποιούνται για την άθλια κατάσταση της υγείας,  το τσάκισμα των μισθών, την αύξηση της φορολογίας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να κατασκευάσει μια «μαγική εικόνα», με υποσχέσεις για «αντιστροφή της πορείας» και «επιστροφή στην κανονικότητα»
Στην ΑΘΗΝΑ θα γίνει το Συλλαλητήριο εκατοντάδων Σωματείων & Ομοσπονδιών του Δημοσίου, στις 12.00π.μ.για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων!
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Γ.Ν.Τρικάλων, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην  συγκέντρωση-ενημέρωση με εργαζόμενους συμβασιούχους και άλλες ελαστικές σχέσεις εργασίας του Νοσοκομείου, την Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρα 11.30π.μ.(στο χώρο των καθαριστριών). 
         Ιδιαίτερα, απευθυνόμαστε στους επικουρικούς, τους εργολαβικούς και τους μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ συναδέλφους, που επιπλέον αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης.

Φαρμάκι για τους εργαζόμενους και ασθενείς η αντιλαϊκή πολιτική σε Υγεία – Πρόνοια. Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα σε Υγεία Πρόνοια, προετοιμάζουν το έδαφος, παίρνοντας μέτρα όπως:
--Μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 350 εκατ. ευρώ και τον ΕΟΠΥΥ κατά 226 εκατ. ευρώ για το 2018
--Επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δηλαδή δουλειά με ημερομηνία λήξης και μειωμένα δικαιώματα, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται κυρίως από  τα έσοδα των νοσοκομείων και προγράμματα του ΟΑΕΔ-μέσω ΕΣΠΑ(Περιφέρεια και από τις εισφορές μας).
--Συνεχίζουμε να έχουμε απώλειες στους μισθούς, λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, και ετοιμάζουν νέα μεγάλη μείωση με τη μείωση του αφορολόγητου.
--Αρνούνται να εντάξουν στα ΒΑΕ χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες και αποκλείουν πολλούς ακόμα και από την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.
--Διατηρούν την κατάργηση ολόκληρων νοσοκομείων, κλινικών,  κέντρων υγείας κλπ,, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και προχωρούν σε ανάπτυξη τμημάτων με κριτήρια τα έσοδα!!
Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς να καταργήσει ούτε ένα μνημονιακό μέτρο, βαθαίνει την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση, γιατί αυτό επιτάσσει η στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, για αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και μεγαλύτερη απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη για παροχή υψηλών προδιαγραφών, δωρεάν υπηρεσιών Υγείας για όλους.
         Στις "υποσχέσεις τους" απαντάμε με τις διεκδικήσεις μας και αγωνιζόμαστε για:
«Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους.
Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται δια του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.