Τελευταίες Ειδήσεις

Επικείμενες Δημοτικές Εκλογές 2019


               
Για άλλη μία φορά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το φάσμα των επικείμενων δημοτικών εκλογών . Κατάρα ή ευλογία;
Συνήθως κατάρα νομίζω και το τεκμηριώνω ως κάτωθι αφού πρώτα εκφράσω τις πεποιθήσεις μου και τις απόψεις μου για τον ‘’χάρτη’’ που διαμορφώνεται στο εν λόγω εκλογικό δημοτικό περιβάλλον! Και για να μην μασάμε τα λόγια μας, είμαστε πρεσβευτές μιας περιοχής η οποία απαιτεί σωστή και ολοκληρωμένη διαχείριση από ανθρώπους με όραμα, δομημένο πάνω σε γνώση και εμπειρία! Η εποχή των εκλογομαγείρων και των εκλογοπατέρων τείνει αλλά και πρέπει να περάσει ανεπιστρεπτί.
Είναι φρόνιμο να μην αναλώνουμε τον χρόνο μας προκειμένου να κυνηγήσουμε, εμείς οι υποψήφιοι, την ψήφο με αθέμιτο τρόπο… Πρυτανεύουν κριτήρια όπως η σκοπιμότητα και τα άκομψα παιχνίδια κάτω από το τραπέζι στην προσδοκία εξυπηρέτησης συμφερόντων σε αντίθεση με τον πραγματικό και ιδανικό ρόλο ο οποίος είναι η προάσπιση του γενικού συμφέροντος σε μία περιοχή – δήμο με τεράστιες ανάγκες δημιουργικής ανάπτυξης και στρατηγικού σχεδιασμού προβολής.

Λυπητερό ιδιαίτερα το γεγονός να διαπραγματεύονται οι υποψήφιοι,  μέχρι την τελευταία στιγμή, που και πως θα εξασφαλίσουν ίδιο όφελος παρακάμπτοντας τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που αναλαμβάνουν με τη συμμετοχή τους σε ένα σχήμα ή και ακόμη περισσότερο με την εκλογή τους. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές καθώς η όποια εκλογή ‘’γεννάει’’ τεράστιες ευθύνες για τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας… Άρα είναι πολύ κρίσιμο και ηθική μας υποχρέωση να διαθέτουν οι υποψήφιοι δυνατότητες και γνώση για την διαχείριση καταστάσεων, κρίσεων και εξελίξεων με σκοπό την τοπική ανάπτυξη και το χτίσιμο μίας εταιρικής ταυτότητας για την περιοχή μας, η οποία αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό ορόσημο στο παγκόσμιο στερέωμα! Τι λείπει; Πολλά, όπως:
Α) ανάπτυξη της περιφέρειας μέσω των:
- προώθηση της τοπικής παραγωγής,
- αναβίωση του Πρωτογενούς Τομέα,
- προβολή του λοιπού Πολιτιστικού αποτυπώματος, πλην Μετεώρων.
                Β) εδραίωση του τουριστικού προιόντος με:
- βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών,
- εκπαίδευση ανθρωπίνων πόρων,
- οργάνωση και δημιουργία δομών,
- εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

                Γ) Αειφόρος Ανάπτυξη μέσω:
- νέων μεθόδων παραγωγής και εκσυγχρονισμού των υποδομών,
- προστασίας περιβάλλοντος,
- εξοικονόμησης ενέργειας.

Σπυρίδων Δημ. Νικολογιάννης
Οικονομολόγος MSc  -  Επιχειρηματίας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό
Του Υποψήφιου Δημάρχου Θοδωρή Αλέκου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.