Τελευταίες Ειδήσεις

Υλοποίηση Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας



   Στα πλαίσια εφαρμογής προληπτικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Υγείας  παρουσιάστηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας διάφορα προγράμματα από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων του Κέντρου Υγείας Καλ/κας.
   Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου έγινε Παρουσίαση σε μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του σχολείου από τον ιατρό κ. Πιτυρίγκα Ευριπίδη (αγροτικός) και την Επισκέπτρια Υγείας κ. Χριστίνα Ούρδα για την «Προαγωγή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας» που σκοπό είχε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα αιμοδοσίας, ώστε να διαμορφώσουν υγιείς στάσεις, συνήθειες και συμπεριφορές στο εν λόγω ζήτημα αναγνωρίζοντας «Τι σημαίνει είμαι εθελοντής» και «Γιατί να γίνω εθελοντής». Οι μαθητές θα πρέπει να μάθουν τις έννοιες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης και γενικά θα αντιληφθούν την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας έτσι ώστε οι νέοι του σήμερα να γίνουν αιμοδότες του αύριο.

   Την Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε προληπτικός στοματικός έλεγχος στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης αντίστοιχα του σχολείου από την διευθύντρια του οδοντιατρίου του Κ.Υ. Καλαμπάκας κα Ντάφου Φανή στα πλαίσια του Προγράμματος «Αγωγή Στοματικής Υγείας» που σκοπό έχει την προαγωγή και βελτίωση της στοματικής υγείας των παιδιών σχολικής ηλικίας 6-8 ετών. Η οδοντίατρος ενημέρωσε και εξήγησε δίνοντας συμβουλές διατροφής και οδηγίες βουρτσίσματος στους μικρούς μαθητές πάνω στα θέματα στοματικής υγιεινής και πραγματοποίησε προληπτικό έλεγχο της οδοντιατρικής κατάστασης μαθητών.
    Ο διευθυντής του Σχολείου καθώς και οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων τάξεων ευχαριστούν το ιατρικό προσωπικό του Κ.Υ. Καλαμπάκας που πραγματοποίησαν τα προγράμματα Αγωγής Υγείας στο σχολείο.
                                                                                                                                                            Ο Διευθυντής
                                       
                                                                                                                                                       Χρήστος Καραγεώργος







Ο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.