Τελευταίες Ειδήσεις

Όλα έτοιμα για τον 12οΔιεθνή Ημιμαραθώνιο δρόμο Καλαμπάκα- Τρίκαλα την Κυριακή




Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο Τρικάλων από τους διοργανωτές του 12ουΔιεθνούς Ημιμαραθώνιου δρόμου «Θανάσης Σταμόπουλος» που θα καλύψει την απόσταση Καλαμπάκα-Τρίκαλα και του αγώνα 5 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθούν παράλληλα το πρωί της Κυριακής.
Κάθε Μάρτιο, ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, διοργανώνει τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα–Τρίκαλα. Η διαδρομή ξεκινά από την πόλη της Καλαμπάκας, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες των παραμυθένιων Μετεώρων που αποτελούν μνημείο της Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO και τερματίζει στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.
Η φύση της διαδρομής, με περίπου 100μ συνολικής κατηφορικής κλίσης σε όλο το μήκος της, την κατατάσσει ως μία από τις γρηγορότερες σε όλη την Ευρώπη, με ρεκόρ επίδοσης 1:05:41.

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου πήραν μέρος ο Πρόεδρος του Συλλόγου δρομέων Τρικάλων Βαγγέλης Διβάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αντιδήμαρχος Μετεώρων Κων/νος Ράντος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων Άκης Αναστασίου, φορείς που συμμετέχουν στην συνδιοργάνωση του αγώνα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου δρομέων αναφερόμενος στην διοργάνωση, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στους φορείς που την στηρίζουν έμπρακτα (Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Τρικκαίων, Δήμος Μετεώρων), καθώς και στους μεγάλους χορηγούς (Όλυμπος, Αθηναϊκή ζυθοποιία, Watt&Volt),  ενώ τόνισε και την μέριμνα που έχει ληφθεί για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων με την παρουσία της Τροχαίας Τρικάλων, της ομάδας διάσωσης, καθώς και την παρουσία ιατρού καρδιολόγου.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Μπάρδαςυπογράμμισε το πρόσθετο όφελος που θα προκύψει για την περιοχή μας από τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων, με την συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από όλο τον κόσμο, ευχόμενος να σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών και να διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια οι αγώνες.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπογράμμισε την μεγάλη σημασία του 12ουΔιεθνούς Ημιμαραθώνιου δρόμου «Θανάσης Σταμόπουλος» τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερα, κάθε χρόνο πάμε και ψηλότερα, όλοι μαζί θα περπατήσουμε αυτό τον δρόμο, ευχόμενος κάθε επιτυχία στους αγώνες.
Τέλος ο Αντιδήμαρχος Μετεώρων Κώστας Ράντος τόνισε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από την διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα, αναφέρθηκε στην μεγάλη προβολή του νομού Τρικάλων από τους αγώνες, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που θα πάρουνε μέρος, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν οι αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.