Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΑΓΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ ΣΤΗ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΦΛΑΜΟΥΛΙΟΥ



πρωτ. Αθανασίου Τύμπα, θεολόγου – μουσικού.

            Είναι παράδοση εδώ και πολλά χρόνια η ενορία της Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου να φιλοξενεί την Κάρα του Οσίου Δαυίδ από το ομώνυμο μοναστήρι της Βόρειας Εύβοιας. Έτσι και φέτος με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου θα γίνει η υποδοχή την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα. Είναι πολλά τα θαύματα που επιτελεί το άγιο αυτό λείψανο ειδικά σε ανθρώπους που βρίσκονται υπό την δαιμονική επήρεια.
            Από της 21 έως και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου όλοι οι Τρικαλινοί αλλά και από τις γύρω Μητροπόλεις πιστοί θα μπορούν να προσκυνήσουν το άγιο λείψανο και να ζητήσουν από τον Άγιο να ανακουφίσει τον πόνο, τις αρρώστιες και κάθε άλλο πρόβλημα που ο καθένας αντιμετωπίζει στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
            Τα παλαιότερα χρόνια συνόδευε στα Τρίκαλα την Αγία Κάρα ο τότε Ηγούμενος της Μονής μακαριστός γέροντας Κύριλλος Γεραντώνης ο οποίος κοιμήθηκε 30 Μαρτίου του 2012. Μεγάλη τότε ήταν η χαρά του γέροντος Αλεξίου, πρώην Τρίκκης και Σταγών, ο οποίος έτρεφε μεγάλο σεβασμό για τον γέροντα Κύριλλο και διατηρούσε πάντοτε μαζί του πνευματική επικοινωνία. Οι συμβουλές του γέροντος Κυρίλλου ήταν βάλσαμο για πολλούς Τρικαλινούς που τον είχαν πνευματικό. Η καθαρότητα της σκέψης του και η σοφία των Αγίων Πατέρων χαρακτήριζαν κάθε λόγο του αγίου αυτού γέροντα που όποιος τον γνώρισε δεν θα τον ξεχάσει ποτέ.

            Ιδιαίτερη χαρά όλων των Χριστιανών είναι και η αγιοποίηση του Ηγουμένου της μονής Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη που κοιμήθηκε το 1991. Τον μεγάλο αυτό νέο ασκητή και άγιο είχαν πολλοί από την δική μας γενιά γνωρίσει και συμβουλευτεί. Στην ενορία της αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου στον νέο ναό και σε κεντρική κολόνα βρίσκεται η Αγιογραφία του Όσιου Ιακώβου. Ο σύγχρονος αυτός άγιος είχε πάντοτε στο στόμα του την λέξη ''με συγχωρείτε'' και προσεύχονταν συνεχώς με πίστη και απλότητα υπέρ αναρίθμητων ανθρώπων επικαλούμενος τις πρεσβείες του Οσίου Δαυίδ και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου.
            Για τα θαυμαστά και εξαίσια γεγονότα από την ζωή του Αγίου Ιακώβου θα ομιλήσει ο νυν ηγούμενος της μονής αρχιμ. Γαβριήλ το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, 7 το απόγευμα, στον Ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου μετά τον Εσπερινό. Ο γέροντας Γαβριήλ και οι πατέρες της μονής εξέδωσαν ένα πολυσέλιδο βιβλίο με τον βίο του αγίου Ιακώβου, τις επιστολές του, τους λόγους και τα άρθρα που κατά καιρούς γράφτηκαν για τον άγιο που αξίζει πραγματικά όλοι μας να το διαβάσουμε για το πνευματικό μας καλό.
            Πραγματικά, ευχόμαστε η παρουσία του Οσίου Δαυίδ στην πόλη μας αλλά και η γνώση των βίων τόσων αγίων γερόντων που ανέδειξε αυτό το μοναστήρι στα έσχατα χρόνια που ζούμε, να μας βοηθήσει να μιμηθούμε τον αγώνα τους και εμείς, όσο μπορεί ο καθένας, ώστε να είμαστε μαζί με τον Χριστό και τους Αγίους Του όπως ήταν και εκείνοι.  Ο όσιος Δαυίδ και ο όσιος Ιάκωβος ας πρεσβεύουν για την μετάνοιά μας και ο καθένας από εμάς που τους επικαλείται ας λαμβάνει ''το δώρημα προς το συμφέρον της αιτήσεως''.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.