Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ … !



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

          Όσοι έχουν ζήσει κοντά στην φύση και γνωρίζουν τους νόμους, με τους οποίους λειτουργεί το φυσικό περιβάλλον, τονίζουν με έμφαση, πως «ότι στραβώνει από την αρχή δεν ισιάζει». Αυτός, βέβαια, ο κανόνας ισχύει και στην Κοινωνική και στην Πολιτική ζωή.
          Το 2014 είχε ξεκινήσει μια έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ν.Δ., ως κυβέρνηση, με τον Αντώνη Σαμαρά και την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα. Όλα έδειχναν, πως η ΝΔ θα χάσει τις επόμενες εκλογές, γιατί είχε δυσαρεστήσει τους πολίτες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, έδειχνε πως θα τις κερδίσει. Βέβαια οι προεκλογικές διακηρύξεις του Τσίπρα, που έδιναν ελπίδα στον Λαό, ότι κάτι θα αλλάξει, αποδείχθηκαν κάλπικες και καταστροφικές.
          Οι εκλογές του 2015, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο, έφεραν στην εξουσία τον Τσίπρα, με τα γνωστά τερατώδη ψέματα. Η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση δεν έδωσε πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε 145 έδρες, και έτσι αναγκάστηκε να συνεργασθεί, ο … δήθεν … Αριστερός Τσίπρας με τον Δεξιό Καμμένο των ΑΝΕΛ.
          Η συνύπαρξη των δύο αυτών κομμάτων, στο Κυβερνητικό σχήμα, ήταν πρωτοφανής, τουλάχιστον ως προς την έκταση της και την διάρκειά της. Ακόμα και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο «φουκαράς», το χαρακτήρισαν ως «αναγκαίο γάμο» δηλαδή, ως ανάγκη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Με διαφορετικές προοπτικές ξεκίνησε η συνεργασία, παρά τις αγκαλιές και τα θερμά λόγια Τσίπρα – Καμμένου και πόσο μελοδραματικά κατέληξε.

          Η όλη πορεία αυτής της συγκυβέρνησης ήταν στην κυριολεξία ένα γεγονός, που αργά ή γρήγορα θα έφτανε σε πολιτικό διαζύγιο. Η συνύπαρξη δύο τελείως αντίθετων πολιτικών κομμάτων στην συγκυβέρνηση 2015-2019 έβλαψε ανεπανόρθωτα την χώρα. Την ζημίωσε οικονομικά. Έβλαψε τα εθνικά θέματα με την προδοσία της Μακεδονίας. Υπέσκαψε τους δημοκρατικούς θεσμούς. Διέλυσε τον κοινωνικό ιστό. Έστησε ένα νέο κομματικό κράτος. Τάϊσε ένα σωρό ανεπάγγελτους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και βεβήλωσε τα Ιερά και τα Θεία του έθνους μας.
          Έτσι φτάσαμε στον «Ματρόζο» και τον «Καβάφη», με τον Καμμένο να λέγει προς τον Τσίπρα ότι «Είσαι ένας πολύ ψυχρός εκτελεστής» και να παίρνει την απάντηση ότι «ήθελες να με ανατρέψεις».
          Η ευθεία σύγκρουση, των πρώην … Συνεταίρων του Πρωθυπουργού και του πρώην Υπουργού Άμυνας, ήταν σφοδρή. Η ανταλλαγή πυρών, μέσω … ποιητικών στίχων, έδειξε πως όλα τελείωσαν και πως ακόμα και σήμερα στην πολιτική ζωή, ισχύει αυτό που γίνονταν στην Ρωμαϊκή αρένα, δηλαδή «ο θάνατός σου η ζωή μου».
          Γεγονός είναι πως ο μεν Καμμένος πολύ αργά αντιλήφθηκε ότι ο Τσίπρας είναι «ψυχρός εκτελεστής» και ο Τσίπρας πως επί τέσσερα χρόνια συνεργαζόταν με έναν πολιτικό, που ήθελε να ανατρέψει την Κυβέρνηση της «κουρελούς».
          Με στίχους του Καβάφη αποχαιρέτισε ο Τσίπρας τον πρώην συνέταιρό του. «Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θά βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί». Ο Καμμένος απάντησε με τα λόγια του θαλασσόλυκου αγωνιστή του 1821, Ματρόζου. «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπεταναίοι σαν εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα».
          Το προαναγγελθέν … διαζύγιο … έλαβε σάρκα και οστά. Οι Τσίπρας – Καμμένος πέρασαν καλά τέσσερα χρόνια. Άφησαν, όμως πίσω Στάχτη και Χόβολη … ! Μπορεί το … μελόδραμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να έλαβε τέλος, αλλά οι συνέπειες για την Ελλάδα, την Δημοκρατία και τον Λαό είναι τραγικές.
          Η πολιτική ζωή ευτελίστηκε. Το παζάρι με τους «νοικιασμένους» βουλευτές οργίασε. Οι ευκαιριακές συμμαχίες νομιμοποίησαν πολλές παρανομίες. Οι πρωτοφανείς θεσμικές αυθαιρεσίες αμαύρωσαν την Βουλή. Το … ξεκατίνιασμα Βουλευτών, στο βήμα της Βουλής και στα ΜΜΕ, ανέδειξε το «ποιοί μας κυβερνούν». Η εξουσιοδότηση Βουλευτών (Αποστατών) να ψηφίζουν «εν λευκώ» νομοσχέδια της κυβέρνησης Τσίπρα, που δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση, είναι πρωτοφανής και γελοιοποιεί την πολιτική.
          Η Δημοκρατία βγήκε χαμένη, από το κατάντημα της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, ενώ ο Λαός προδόθηκε για μία ακόμη φορά. Τα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο ήταν … απατηλά … !
          Η φτώχεια, η απελπισία, η μετανάστευση, η ανεργία και η άσχημη ψυχολογία παραμένουν και είναι ζωγραφισμένα στις ψυχές και στα πρόσωπα των πολιτών. Και αυτό φαίνεται στην καθημερινότητα.
          Φύγετε. Καταστρέψατε την Ελλάδα. Ο Λαός δεν σας αντέχει άλλο. Κάνετε Εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.