Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-Ένα κωμικό δράμα και… μια δραματική κομεντί




Με τον επιβλητικό τίτλο «Ρηγάδες για μια ντάμα», η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων υποδέχεται μια γαλλική ταινία αξιώσεων και εναλλαγών την ερχόμενη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019. Μια ταινία που συνδυάζει τον έρωτα με τον πόνο, το χιούμορ με την ανάγκη για αγάπη και τις γαλλικές καταβολές με πλάνα βρετανικής ενθρόνισης, αλλά και ώρα έναρξης αυτή τη Δευτέρα, στις 21:30. Φυσικά, παίζει η Κατρίν Ντενέβ. 
ΥΠΟΘΕΣΗ
«Αγάπησα 4 άνδρες. Σκότωσα 2 από αυτούς...» Δύο παράλληλες ιστορίες: από τη μία η «στέψη» της Νόρας, η οποία παντρεύεται «επιτέλους» έναν άνδρα που της ταιριάζει, και από την άλλη η ιστορία του Ισμαήλ, ο οποίος εξαιτίας ενός «λάθους» είναι τρόφιμος ψυχιατρείου. Βέβαια το γεγονός αυτό δεν αποτρέπει τη Νόρα από το να του προτείνει να δεχθεί να υιοθετήσει τον γιο της... 


ΚΡΙΤΙΚΗ
Σε μία αφοπλιστική διαδοχή αμήχανου γέλιου και θλίψης, τα κωμικοτραγικά στιγμιότυπα από την γραφική προσπάθεια επανένταξης του Ismael εναλλάσσονται με την σπαρακτική οδύνη της Nora. Κι ενώ τα κωμικά ξεσπάσματα του Ismael ξεγυμνώνουν σιγά σιγά το βάθος του πόνου του, το σκοτάδι της Nora διαλύεται από μικρές υποψίες φωτός, καθώς οι ενοχές του παρελθόντος λυτρώνονται μέσα από τις αναμνήσεις και τα ζωντανά της όνειρα. Τη στιγμή που οι δύο αυτές ιστορίες -αναπόφευκτα- συναντιούνται, τα σύνορα φωτός και σκοταδιού έχουν πια γίνει δυσδιάκριτα. Γιατί μετά την απώλεια ακολουθεί πάντα η ελπίδα. Αλλά και ο θρήνος.
 

Info
Τίτλος: Ρηγάδες για μια ντάμα (ROIS ET REINE )
Σκηνοθεσία:
Αρνό Ντεσπλεσέν
Σενάριο: Αρνό Ντεσπλεσέν
Ηθοποιοί: Εμμανουέλ Ντεβός, Κατρίν Ντενέβ, Ματιέ Αμαλρίκ
Χώρα: Γαλλία
Γλώσσα: γαλλικά
Ετος παραγωγής: 2004
Διάρκεια: 150'
Πηγή: athinorama.gr, cinemaview.gr


ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης για αυτήν την ταινία, 21.30
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.