Τελευταίες Ειδήσεις

"Τι θα γίνει με την πρώτη κατοικία;




Όταν ο αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης δημόσια ομολογεί ότι υπάρχει κίνδυνος, οι τράπεζες να χρειαστούν μια νέα ανακεφαλαιοποίηση, αυτό σημαίνει δημόσια ομολογία της πλήρους αποτυχίας τους.


Τέσσερα χρόνια μετά την προηγούμενη, αχρείαστη μέχρι τότε, τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση, ομολογούν σήμερα, ότι η κρίση δεν αντιμετωπίστηκε. Ας θυμηθούμε ότι, η προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση, με τον τρόπο που έγινε τότε, οδήγησε σε χάσιμο δημόσιας περιουσίας, καθ’ ότι οι μετοχές κατρακύλησαν στο ναδίρ και οι τράπεζες έχασαν δραματικά τεράστιο μέρος της αξίας τους.


Πίσω από όλη αυτή τη συζήτηση, σήμερα, βρίσκεται ασφαλώς το ζήτημα της ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η ληστρική και φοροεισπρακτική τους πολιτική εκτόξευσε τα «κόκκινα δάνεια», ενώ οι ίδιοι δεν έκαναν τίποτε για τη διαχείριση του προβλήματος.


Σήμερα, το μόνο που κάνουν είναι να παζαρεύουν τα όρια της νέας ρύθμισης. Το όριο υπαγωγής στη ρύθμιση φαίνεται ότι θα είναι χαμηλό. Ταυτόχρονα, οι πλειστηριασμοί εκτοξεύτηκαν.


Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν τεθεί σε ομηρία και δε γνωρίζουν, σήμερα, εάν θα σωθεί το σπίτι τους.


Κατά τα άλλα, η οικονομία, ισχυρίζεται ο Τσίπρας, ότι είναι το ατού του. Αυτό θα προκαλούσε γέλιο, εάν δεν υπέφεραν τόσες ελληνικές οικογένειες."
Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.