Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ …!



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

          Κινούμενη άμμο, θυμίζει το πολιτικό τοπίο της Πατρίδας μας. Πρέπει να πηγαίνει κανείς, πολύ πίσω, χρονολογικά, και να φτάσει μέχρι και την δεκαετία του 1960, για να δει τα «τέρατα και σημεία», που συμβαίνουν και σήμερα, το 2019, στην Ελλάδα. Οι αποστασίες Βουλευτών, η εξαγορά εθνοπατέρων, που ανταλλάσσουν το πολιτικό τους πιστεύω για μια ΚΑΡΕΚΛΑ, οι Ενοικιαζόμενοι Βουλευτές και η αλλαγή πολιτικού στρατοπέδου, είναι φαινόμενα πολιτικής σήψης.
          Όλο αυτό το πολιτικό αλαλούμ έφερε μια πολύ μεγάλη πυκνότητα πολιτικών γεγονότων και εξελίξεων, που δεν ξανάγινε στις δεκαετίες της Μεταπολίτευσης. Η οικονομική και θεσμική κρίση έφερε και κρίση πολιτική. Αυτό είναι πιο ορατό σήμερα, γιατί έχουμε μια Κυβέρνηση, που, αφού είπε πρωτοφανή και πρωτάκουστα ψέματα, για να υφαρπάξει την ψήφο των ταλαιπωρημένων πολιτών, τώρα δεν θέλει, να αφήσει με τίποτε την ΕΞΟΥΣΙΑ. Αυτά τα φαινόμενα εμφανίζονταν μόνο σε Δικτατορίες, δίκην Μαδούρο και Φιντέλ Κάστρο, και όχι σε δημοκρατίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
          Σαν αποτέλεσμα αυτής της αντιδημοκρατικής εικόνας, που εμφανίζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι προχθές ήταν Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι να διαδραματίζονται σε μικρό χρονικό διάστημα, πολλά και κρίσιμα θέματα, που και περίπλοκα είναι και δυσεπίλυτα.

          Έτσι έσκασε «εν μέσω αιθρίας» η προδοσία του Μακεδονικού ζητήματος. Τα Σκόπια, μια χώρα με πολλές εθνότητες, Γιουγκοσλάβοι, Βούλγαροι, Αλβανοί, Τσιγγάνοι και Έλληνες, πήραν την μορφή κράτους και την γλώσσα την Μακεδονική. Την στιγμή, που όλοι γνωρίζουμε πως οι Σκοπιανοί, δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο και ότι η γλώσσα τους είναι Σλαβική. Ήρθαν δε στην περιοχή αυτή τον 6ο αιώνα μετά Χριστόν.
          Σ’ αυτό το μεγάλο θέμα, επειδή ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός, προστέθηκε και η Αναθεώρηση του Συντάγματος, που οι Συριζαίοι με τους «πρόθυμους» το θέλουν κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα της Κυβέρνησης «κουρελού».
Πάνω εκεί μπήκε και η Οικονομία, που έχει τα «μαύρα χάλια», η αναιμική ανάπτυξη, η έξοδος στις αγορές, τα ιδιωτικά χρέη, το θέμα των Τραπεζών και των κόκκινων δανείων, η ανεργία, η φτώχεια και η μετανάστευση. Όλα αυτά βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο, επιδρώντας καταλυτικά στις πολιτικές εξελίξεις.
Η πολιτική ζωή ποινικοποιείται και η προσπάθεια να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη είναι μελανό σημείο. Το κράτος εργαλειοποιείται και η πελατειακή αντίληψη οργιάζει. Οι τράπεζες έκλεισαν την κάνουλα των δανείων, στους πολίτες όχι, όμως, και στους Πολάκη, Κουίκ, Κουντουρά, κλπ. Κάνουν ότι μπορούν, νόμιμο και παράνομο, Δημοκρατικό και Αντιδημοκρατικό για να μην έρθει στην εξουσία η Ν.Δ., η οποία προηγείται με 13,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι η χώρα αντί να πάει μπροστά, βυθίζεται καθημερινά στον βούρκο της καταστροφής. Τα αποτελέσματα της επιλογής του Τσίπρα είναι αρνητικά και αντί να ενώσουν τον Λαό, τον διχάζουν. Αυτή η ζημιογόνος και διχαστική πολιτική τακτική του Πρωθυπουργού, της δήθεν … Αριστεράς, θα συνεχισθεί μέχρι τις εκλογές.
Το δίλημμα που θα τεθεί θα είναι για το εάν οι Έλληνες θα εκλέξουν Κυβέρνηση με πολιτικές επιλογές καταστροφικού χαρακτήρα ή θα επιλέξουν μακρόπνοες πολιτικές, που θέλουν και μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση και την στασιμότητα, όπως είναι η πολιτική της ΝΔ.
Τα «μπαλώματα» ΣΥΡΙΖΑ, οι Κοινοβουλευτικές ακροβασίες και το παιχνίδι με τις ΚΑΛΠΕΣ θα τελειώσουν την ερχόμενη Άνοιξη. Οι εκβιασμοί, η ανταλλαγή της ψήφου Βουλευτών με Υπουργικές καρέκλες, το δίλημμα «Εμείς ή Αυτοί» «Λαός ή Ελίτ» και οι διαφαινόμενες μεθοδεύσεις στις κάλπες θα καταστραφούν ως «σκεύη κεραμέως» από τους Πολίτες στις ερχόμενες εκλογές. Πρώτη φορά Αριστερά ποτέ πια Αριστερά.
Η μετέωρη Ελλάδα μπορεί να ελπίζει στο πρόγραμμα, στις θέσεις και στο πρόσωπο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.