Τρίκαλα: Την Τρίτη στα φαρμακεία νέα παρτίδα εμβολίων για τη γρίπηΜέσα στην επόμενη εβδομάδα (πιθανότατα την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου) αναμένονται στα Τρίκαλα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα τα εμβόλια για τον ιό της γρίπης Η1Ν1.  Ο αριθμός των πολιτών που θέλουν να εμβολιαστούν αυξάνεται διαρκώς καθώς έχει σημάνει συναγερμός με την έξαρση της εποχικής γρίπης.
Από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων συνεχίζουν να καταγράφονται απανωτά περιστατικά και να μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα του ιού της γρίπης Η1Ν1
Ο αριθμός τους πλέον έφτασε τα 56, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.


Όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί μόλις παραληφθούν τα εμβόλια θα είναι έτοιμα προς διάθεση άμεσα και καλό θα ήταν να εμβολιαστούν άτομα με επιβεβαρυμένη υγεία, καθώς αυτά είναι που κινδυνεύουν περισσότερο.
Τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνουν ότι ο ιός της γρίπης προτιµά τον φετινό χειμώνα αυτούς που ανήκουν στην ηλικιακή οµάδα από 60 έως 69 ετών, καθώς οι περισσότερες νοσηλείες σε ΜΕΘ αφορούν άτοµα αυτής της ομάδας. Ενώ οι περισσότεροι θάνατοι από τον ιό Η1Ν1 είναι σε άτοµα από 60 έως 79 ετών.