Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κα Τελιγιορίδου κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στον Ν Τρικάλων


Την ώρα που οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας βρισκόμαστε, για τρίτη συνεχή βδομάδα, στο μπλόκο της Νίκαιας, παλεύοντας, με νύχια και με δόντια, για την επιβίωσή μας, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολ. Τελιγιορίδου, ήρθε στα Τρίκαλα, όχι για να απαντήσει στα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματά μας, αλλά για να επιτεθεί στην αγωνιζόμενη αγροτιά με προκλητικό και ανοίκειο τρόπο.
Αφού πρώτα αράδιασε τα γνωστά κυβερνητικά ψέματα περί λύσεων των προβλημάτων και ικανοποίησης των αιτημάτων των αγροτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία υφυπουργός προχώρησε στις συκοφαντίες, μιλώντας για "αδιάλλακτη στάση της ηγεσίας των μπλόκων", που "κινείται από άλλες σκοπιμότητες και μάλλον από κομματικές, διότι κάποιοι που επιθυμούν να λυθούν τα προβλήματα τους, δεν αρνούνται το διάλογο, αλλά προσέρχονται σε αυτόν. Είναι προσχηματική η άρνηση».
Εν προκειμένω πάει γάντι η λαϊκή παροιμία που λέει "εκεί που μας χρωστούσαν, μας παίρνουν και το βόδι". Διότι, η κυβέρνηση η οποία επί πολλές μέρες αρνείται πεισματικά να δεχτεί την πρόταση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για συνάντηση με κλιμάκιο συναρμοδίων υπουργών, ώστε να παρακαμφθούν οι δικαιολογίες περί "αναρμοδιότητας" που χρησιμοποίησε στην προηγούμενη συνάντηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να υπάρξουν συγκεκριμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις επί των συγκεκριμένων αγροτικών αιτημάτων, κατηγορεί τους αγωνιζόμενους αγρότες ως "αδιάλλακτους αρνητές του διαλόγου" και για "κομματικές σκοπιμότητες". Κι αντιστρέφοντας παντελώς την πραγματικότητα, κάνει λόγο για "προσχηματική άρνηση" του διαλόγου από τη μεριά των αγροτών, όταν ο προϊστάμενός της υπουργός επέμεινε επί δυο βδομάδες σ' ένα προσχηματικό "διάλογο" μόνο μαζί του, που είναι προφανές πως δεν θα οδηγούσε σε θετικά αποτελέσματα για τους αγρότες.

Η κυρία Τελιγιορίδου δεν πρωτοτύπησε στις επιθέσεις της ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες και το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Στον "ντορό" που βαδίζει συνολικά η κυβέρνηση και το κόμμα της πορεύτηκε. Θυμίζουμε ότι λίγο πριν οι αγρότες βγουν στα μπλόκα, η Παναγιώτα Βράντζα, βουλευτίνα Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός της στη Βουλή και επιχειρώντας να πείσει ότι τάχα τούτη η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις και μέτρα υπέρ των συμφερόντων των αγροτών, δεν δίστασε να μιλήσει για... «εξόφθαλμη μεροληψία υπέρ των αγροτών τόσο στο Φορολογικό όσο και στο Ασφαλιστικό» (!), ενώ ξεπερνώντας κάθε όριο αθλιότητας, μίλησε για «εποχές της "αφθονίας", τότε που και οι αγρότες έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τότε που το εθνικό "αγροτικό" ποτό ήταν το παλαιωμένο ουίσκι». Και μόλις πριν λίγες μέρες, στο "σάιτ" του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, γραφόταν ότι οι αγρότες δεν βγαίνουν στα μπλόκα επειδή έχουν προβλήματα - αυτά τα έλυσε, τάχα, η "αριστερή" κυβέρνηση - αλλά για να κάνουν "επίδειξη κυνισμού και παρωχημένου πολιτικού εκβιασμού."
Φαίνεται ότι πολλά στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ ζήλεψαν τη "δόξα" υπουργών του ΠΑΣΟΚ  (Πάγκαλος, Γιαννόπουλος κ.α.), που, στη διάρκεια των μεγάλων μπλόκων στα μέσα της δεκαετίας του '90, έβριζαν χυδαία τους αγωνιζόμενους αγρότες, αποκαλώντας τους "κομματικά υποκινούμενους", "ανεπρόκοπους", "αλήτες", "γαϊδούρια", "τρομοκράτες". Και όπως τότε, έτσι και τώρα, αυτή η αισχρή επίθεση ενάντια στην αγωνιζόμενη αγροτιά, στόχο έχει την συκοφάντηση του δίκαιου αγώνα της και την υποκίνηση του "κοινωνικού αυτοματισμού" εναντίον της, ώστε να συνεχίζεται "αβρόχοις ποσί" η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και η ΚΑΠ της ΕΕ, που δημιουργούν, και οξύνουν τα προβλήματα της αγροτιάς, οδηγώντας την στη φτώχεια και στη εξαθλίωση.
Όμως, οι αγρότες δεν χαμπαριάζουμε από τέτοια και, έχοντας συμπαραστάτες και συναγωνιστές μας τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.