Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του 12ου συνεδρίου της ΚΝΕ





Πολιτική εκδήλωση προς τιμήν του 12ου Συνδρίου της Οργάνωσηςπραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/2 στον χώρο του “Σουΐτα Art Cafe”, από το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ. Στον χώρο παρευρέθησαν μαθητές και νέοι εργαζόμενοι που συμμετείχαν ζωντανά στην συζήτηση που άνοιξε γύρω από  ζητήματα της επικαιρότητας όπως η συμφωνία των Πρεσπών, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επέμβαση στην Βενεζουέλα, καθώς επίσης και για την σημασία ενίσχυσης του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στις επερχόμενες εκλογές.
Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα εξής:

« Το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ διεξάγεται μέσα σε ένα πλαίσιο πυκνών εξελίξεων και σε μια περίοδο προετοιμασίας για τις μεγάλες εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας, τοπικές, ευρωεκλογές και βουλευτικές. (...) Οι περισσότεροι νέοι έχουν παρακολουθήσει την προσπάθεια να ενισχυθεί το ψεύτικο δίπολο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, για το ποιος είναι ικανότερος διαχειριστής της βαρβαρότητας που ζουν ο λαός και η νεολαία, έτσι αξιοποιείται η αντιπαράθεση μεταξύ "συντήρησης και προόδου", κρύβοντας την ουσιαστική τους συμφωνία στα κύρια μέτωπα της πολιτικής που εξυπηρετεί την άρχουσα τάξη της χώρας. Ποιο είναι προοδευτικό; Το να σηκώνεις την παντιέρα  του ΝΑΤΟ όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ γεμίζοντας τη χώρα με βάσεις όπως τα Drones στη Λάρισα, πλοία και ελικόπτερα στο Βόλο και το Στεφανοβίκειο παραδίδοντας λιμάνια, υποδομές, κάνοντας τη χώρα επισκευαστή πολεμικών όπλων; (...) Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνουμε κάλεσμα: Ο λαός και η νεολαία να μην ψάχνουν τις διαφορές, να κάνουν τώρα την πραγματική διαφορά, με δυνατό ΚΚΕ. Τη μόνη δύναμη που τους είπε την αλήθεια, που αποκάλυψε τα βρώμικα σχέδια της κυβέρνησης, που μπήκε μπροστά στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, των φτωχομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, των μαθητών, των φοιτητών, συνολικά του λαού. Έβαλε εμπόδια για να μην περάσει η αντιλαϊκή λαίλαπα των μέτρων, να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού ότι "αυτό που ζούμε είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει", δηλαδή να κατοχυρωθούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η απογοήτευση, η μοιρολατρία που έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό άλλοθι που έδωσε στα μνημόνια, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ. (...) Χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ παντού. Κάνουμε και από εδώ κάλεσμα σε όλους όσους το σκέφτονται, σε όλους όσους ασφυκτιούν μέσα στη σημερινή βαρβαρότητα που φτιάχνει για εμάς τους νέους από εργατικές - λαϊκές οικογένειες ο καπιταλισμός, σε όλους όσους αγανακτούν και λένε ότι κάτι πρέπει να γίνει. Λέμε: Υπάρχει απάντηση και επιλογή, πρέπει να γίνει αυτό που λέει το σύνθημα του Συνεδρίου μας. Να γίνουμε πιο πολλοί και πιο ικανοί αυτοί που είμαστε με τους εργαζόμενους και τους λαούς όλου του κόσμου, αυτοί που νιώθουμε την αδικία απέναντι σε κάθε άνθρωπο και σε μας, αυτοί που θέλουμε τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας να συμβάλλουν στην ικανοποίηση των αναγκών όλης της κοινωνίας, αυτοί που σιχαινόμαστε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Αυτοί που ξέρουμε ότι σε αυτόν εδώ τον τόπο, στη Θεσσαλική γη, οι θυσίες χιλιάδων αγωνιστών και κομμουνιστών δεν πήγαν χαμένες και είναι για εμάς πολύτιμη παρακαταθήκη. Όλοι αυτοί να γίνουμε πιο πολλοί και πιο ικανοί μέσα από την οργανωμένη ζωή στην ΚΝΕ. Μόνο έτσι θα ανοίξουμε τον δρόμο για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων, τον Σοσιαλισμό.»
Η εκδήλωση έκλεισε με προβολή βίντεο αφιερωμένο στα 50 χρόνια ζωής και δράσης της Οργάνωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.