Τελευταίες Ειδήσεις

Δήλωση Παναγιώτας Δριτσέλη για την αύξηση του κατώτατου μισθού-“Η στήριξη του κόσμου της δουλειάς θα συνεχίσει να είναι το πρώτο μας μέλημα.”




Η κυβέρνηση υλοποίησε την δέσμευσή της για αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του “υποκατώτατου”, για τους νέους κάτω των 25 ετών. Με το νέο πλαίσιο, ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 650 ευρώ για όλους και το κατώτατο ημερομίσθιο ανεβαίνει στα 29 ευρώ. Τα 64 και 140 ευρώ της αύξησης για μεγαλύτερους και νέους εργαζόμενους αντίστοιχα, προφανώς και δεν επιλύουν όλα τα προβλήματα βιοπορισμού των μισθωτών, όμως, είναι ένα πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών της δεκαετούς λιτότητας. Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι με την αύξηση αυτή, αυξάνεται και το επίδομα ανεργίας, αλλά και μια σειρά από άλλα σημαντικά κοινωνικά επιδόματα.
Ακόμη, καλό είναι να θυμόμαστε όλοι, ότι η Νέα Δημοκρατία, εξαρχής δεν ήθελε την αύξηση του κατώτατου μισθού, τον οποίο η ίδια άλλωστε και βύθισε το 2012. Όπως δεν ήθελε και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις των εργαζομένων, τους διορισμούς στην παιδεία, την ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις, την έξοδο στις αγορές. Το μόνο που ήθελε ήταν ένα αληθινό τέταρτο μνημόνιο, για να ολοκληρώσει την διάλυση των κοινωνικών δικαιωμάτων που άφησε στη μέση το 2015.    


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.