Τελευταίες Ειδήσεις

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Πού θα χτυπήσει



Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Πού θα χτυπήσειΈρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας  από  αύριο και από τα δυτικά θα επηρεάσει τη χώρα μας ένα άλλο σύστημα που θα είναι άλλου τύπου με νοτιάδες. Θα δώσει πολλές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας”, είπε μεταξύ άλλων ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
“Θα βρέξει και στην Αθήνα αύριο το μεσημέρι, την Πέμπτη πάλι στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο. Αυτό θα ανεβάσει τη θερμοκρασία, δηλαδή εάν έχουμε στην Αθήνα σήμερα μέγιστη 6 με ήλιο, αύριο θα φτάσουμε τους 12 – 13 βαθμούς Κελσίου” σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε:

“Το σύστημα αυτό θα δώσει πολλά χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας”
Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr, οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Χιονόνερο ή χιόνι και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες από το απόγευμα στα βόρεια και δυτικά θα πυκνώσουν. Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, όπως επίσης και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -16 έως -4 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -9 έως 1 βαθμό, στα κεντρικά από -8 έως 5, στα νότια από -4 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από -2 έως 7, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 0 έως 4, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 4 έως 8, και στη Κρήτη από 3 έως 7 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά και προς το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Αττικής καθώς και στα πεδινά έως τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από -2 έως 1 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, που προς το βράδυ θα πυκνώσουν. Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -7 έως -1 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.