Τελευταίες Ειδήσεις

Ιδού οι βουλευτές που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης & υπερψηφίζουν Συμφωνία των Πρεσπών



Αν και, όπως έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης, «η κάλπη είναι γκαστρωμένη», όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι, μετά το διαζύγιο με τον Πάνο Καμμένο, η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν ήδη βρει την πλειοψηφία των 151 εδρών τόσο για την ψήφο εμπιστοσύνης όσο και για την Συμφωνία των Πρεσπών.
Ψήφος εμπιστοσύνης
Οι 151 στους οποίους υπολογίζει ο πρωθυπουργός είναι:
-Οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
-Τέσσερις βουλευτές από τους ΑΝΕΛ: Έλενα Κουντουρά (υπουργός Τουρισμού), Βασίλης Κόκκαλης (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Κώστας Ζουράρης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος,.
-Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, o οποίος έδωσε το παρών και στη σημερινή ομιλία του Α. Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
-Η ανεξάρτητη βουλευτής και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Συμφωνία των Πρεσπών
Με μεγαλύτερη της πλειοψηφίας των 151 βουλευτών είναι πιθανόν να υπερψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση υπολογίζει στους:

-145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
-Δύο βουλευτές από τους ΑΝΕΛ: Έλενα Κουντουρά (υπουργός Τουρισμού) και Θανάσης Παπαχριστόπουλος,.
-Τέσσερις βουλευτές του Ποταμιού: Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Δανέλλης
-Ανεξάρτητη βουλευτή και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η οποία έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει υπό προϋποθέσεις.
Επίσης, άγνωστό είναι τι θα πράξει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος, αν και το ΚΙΝΑΛ διαφωνεί, έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.