Τελευταίες Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Ένταση, χημικά και ξύλο έξω από το Μέγαρο Μουσικής


Θεσσαλονίκη: Ένταση, χημικά και ξύλο έξω από το Μέγαρο ΜουσικήςΟι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και ακολούθησαν επεισόδια. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και υπήρξαν συγκρούσεις μπροστά στις κάμερες. Συνθήματα κατά του Προκόπη Παυλόπουλου για την επικείμενη υπογραφή της Συμφωνίας. Μυρίζει μπαρούτι η ατμόσφαιρα με τους διαδηλωτές να παραμένουν στο σημείο.
Ενταση λίγo μετά τις 18.00 το απόγευμα, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της Αστυνομίας.
Συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε αποκλείσει το κτίριο για να μπουν στα ενδότερα.
Σε λίγη ώρα είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει εκδήλωση για την Ημέρα μνήμης των Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
Η ομάδα των διαδηλωτών απωθήθηκε από τη Αστυνομία με χρήση χημικών. Ο κόσμος παραμένει στο σημείο και συνεχίζει να φωνάζει συνθήματα κατά του προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν από τον κύριο Παυλόπουλο να μην υπογράψει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν να απομακρύνουν τον κόσμο, που όμως παραμένει στο σημείο. Όλοι θέλουν να πλησιάσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του στείλουν το μήνυμα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν πως έρχεται η αυτοκινητοπομπή του Προκόπη Παυλόπουλου…
“Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική”
Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Η κινητοποίησή τους, οργανώθηκε μόλις έγινε γνωστή η άφιξη του Προκόπη Παυλόπουλου.
Από τις ύβρεις δεν γλίτωσαν ούτε οι άντρες των ΜΑΤ. Οι τελευταίοι προσπαθούσαν την ώρα των επεισοδίων να δώσουν τέλος με τις ασπίδες τους, αλλά όταν τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν, έκαναν χρήση χημικών και άρχισαν τα χτυπήματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.