Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός ο Αγιασμός των υδάτων στην Καλαμπάκα




Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη έγινε ο Αγιασμός των υδάτων στην Καλαμπάκα χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου και  κληρικών της Μητροπόλεως.
Η εορτή των Άγιων Θεοφανείων τιμήθηκε και φέτος με μεγαλοπρέπεια στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους πολιτών  όπου τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία και ακολούθησε η τελετή Αγιασμού των υδάτων.
Φέτος η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού δεν έγινε στον Πηνειό ποταμό στη γέφυρα της Διάβας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών -χιόνια και παγετός-αλλά στην μικρή κολυμβήθρα εντός του ναού και συνάμα αγιάσθηκαν και τα ύδατα ως είθισται.
Με προεξάρχοντα τον κ. Θεόκλητο εψάλλει το «Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου Σου Κύριε…» και του εκκλησιάσματος και στη συνέχεια όλοι προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό και αγιάσθηκαν από τον Σεβασμιότατο με ευχές και χρόνια πολλά για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Στον Αγιασμό των υδάτων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μπουτίνας, εκπρόσωποι  του ΑΤ και της ΠΥ Καλαμπάκας και πλήθος πιστών.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.