Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΥΦΩΝΑΣ … !



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

          Το 2015 έγιναν δύο φορές Εθνικές Εκλογές και φυσικά κανένας πολίτης δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι δύο πολιτικά κόμματα με αντίθετες ιδεολογίες θα συμμαχούσαν για να Συγκυβερνήσουν. Πολλοί χαρακτήρισαν την σύμπλευση αυτή ως «αναγκαστικό γάμο» μιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 145 βουλευτές και οι ΑΝΕΛ ήθελαν πολύ να γευθούν τα αγαθά της εξουσίας.
          Έτσι προέκυψε μια Κυβέρνηση παρωδία, με δύο μεγάλους πολιτικούς τζογαδόρους, τον Τσίπρα και τον Καμμένο, οι οποίοι επί τέσσερα χρόνια έπαιξαν στην πολιτική … ρουλέτα το μέλλον, την αξιοπρέπεια και την ίδια την ύπαρξη της χώρας. Στην πραγματικότητα είχαμε έναν διαλυμένο θίασο, όπου παίζονταν οι παραστάσεις ενός κακοστημένου έργου.
          Από το 2015 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μέχρι χθες είχε πει πάνω από δέκα φορές το θα «παραιτηθώ» φυσικά για διάφορα θέματα, αλλά ποτέ δεν το είχε κάνει. Του άρεσε η εξουσία και η καρέκλα. Τώρα που το πραγματοποίησε είναι πολύ αργά.
          Ο πρωθυπουργός, αφού έκανε την δουλειά του, ανεχότανε τις επικίνδυνες δηλώσεις και θέσεις του Καμμένου, επί τέσσερα χρόνια. Τον βόλευε η ιστορία αυτή, για να περάσει νομοσχέδια, που διέλυσαν την κοινωνία και την οικονομία της χώρας. Οι δυό τους ψήφισαν δύο Μνημόνια, προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τους θεσμούς της Δημοκρατίας, να βάλουν … χειροπέδες σε πολιτικούς τους αντιπάλους και έστησαν το δικό τους κομματικό κράτος με τους Καρανίκηδες και τους Πετσίτες … !
          Έφτασαν στο σημείο να αυτοεξευτελίζονται , να αυτοκαταργούνται και να μην εισπράττουν ίχνος σεβασμού και υπόληψης από τους πολίτες. Όλοι θυμούνται την πρόσφατη δήλωση Τσίπρα, όταν ρωτήθηκε για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «Που να πάει ο Καμμένος».

          Τα αταίριαστα πολιτικά … συνεταιράκια έστησαν την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία είναι μια «Λεόντειος» συμφωνία, που βλάπτει τα Εθνικά συμφέροντα και η οποία θα γίνει εφαλτήριο για τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών.
          Τώρα που η «καυτή πατάτα» των Πρεσπών περνάει στα χέρια της Ελληνικής Κυβέρνησης, τώρα κατέληξε ο Πάνος Καμμένος ότι έπρεπε να παραιτηθεί και να φέρει, φυσικά, έναν Πολιτικό Τυφώνα στην Ελλάδα.
          Την ζημιά που έκανε επί τέσσερα χρόνια δεν μπορεί να την επανορθώσει. Μπορεί να δήλωσε πως δεν ψηφίζει το Σκοπιανό και δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην παραπαίουσα κυβέρνηση Τσίπρα αλλά το κακό έγινε. Ο Τσίπρας διέλυσε τα μικρά κόμματα και θα προσπαθήσει με τους Αποστάτες και τους Πρόθυμους να ξεπεράσει τον σκόπελο της ψήφου εμπιστοσύνης, γιατί και «τα λεφτά είναι πολλά» και οι μικροφιλοδοξίες πολύ επίκαιρες.
          Αυτή την εβδομάδα θα παιχθεί η τελευταία πράξη του «Κύκνειου Άσματος» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλα δείχνουν πως με κατεπείγουσες διαδικασίες θα τελειώσουν σε τρεις ημέρες. Το «αντίο» ο Καμμένος το είπε από τα Ίμια ενώ ο Τσίπρας αγωνιά για το παρασκήνιο και για τις συμφωνίες, που θα γίνουν «κάτω από το τραπέζι», για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.
          Αναζητούνται έξι πρόθυμοι για να στηρίξουν την Κυβέρνηση … κουρελού του Τσίπρα. Ο άνθρωπος θέλει να φτάσει μέχρι τον Μάϊο και, εάν είναι δυνατόν, και τον Οκτώβριο, προκειμένου να ολοκληρώσει την καταστροφή …! Οι Συριζαίοι, βέβαια, από εδώ και πέρα θα σέρνουν στον Καμμένο τα εξ αμάξης … !
          Θα φτάσει; Δεν πρέπει να φτάσει, γιατί την προδοσία την αγάπησαν πολλοί, τους προδότες, όμως, κανένας … !

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.