Τελευταίες Ειδήσεις

Με λαμπρότητα η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα Τρίκαλα



Το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε σήμερα, εορτή των Άγιων Θεοφανείων, στην πόλη των Τρικάλων, δεν εμπόδισε τελικά να γιορταστεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα και Θρησκευτική ευλάβεια η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Ληθαίο ποταμό.
Μετά την πανηγυρική θεία δοξολογία για τα Άγια Θεοφάνεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, σχηματίστηκε πομπή που κατέληξε στην κεντρική πεζογέφυρα των Τρικάλων,  όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, παρουσία αρκετών εκπροσώπων της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, αλλά και πλήθους κόσμου που είχε κατακλύσει όλους τους χώρους γύρω από την κεντρική γέφυρα.
Με την τρίτη ρίψη του Σταυρού από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Ληθαίου πέντε νεαροί συμπολίτες που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο, ενώ ο τυχερός που ανέσυρε τον Σταυρό ήταν ο Νικόλαος Χαρίσης κάτοικος Καρυών, όπου τον παρέδωσε αμέσως στον Δεσπότη, για να πάρει την ευλογία του και δώρο ένα χρυσό σταυρό.

Αμέσως μετά η μεγαλοπρεπής πομπή με τον Τίμιο Σταυρό αναχώρησε και πάλι για τον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ολοκληρώθηκε η θεία Λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.