Τελευταίες Ειδήσεις

Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσου Τσιαπλέ: Κανένα σπίτι και κανένα δημόσιο νοσηλευτικό ή εκπαιδευτικό ίδρυμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα.



Καθώς ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του, πολλά νοικοκυριά ανέργων, απλήρωτων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και στην Θεσσαλία, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την θέρμανση, λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Η υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, στο φυσικό αέριο, στο ηλεκτρικό ρεύμα και άλλες μορφές ενέργειας που χρησιμοποιούνται για την θέρμανση, οδηγούν στην αδυναμία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, πληρωμής του λογαριασμού του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι με το ψύχος ιδιαίτερα αυτές τις κρύες ημέρες.  
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι υπεύθυνη για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, που βιώνουν πολλές οικογένειες ανέργων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.
Η επιδοματική ελεημοσύνη της συγκυβέρνησης στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε καμία περίπτωση δεν λύνει το μεγάλο αυτό πρόβλημα, αφού αυτό σημαίνει πρώτον, ότι θα έχεις να αγοράσεις πετρέλαιο και δεύτερον αυτό το ισχνό επίδομα θέρμανσης, δεν δίνεται σε όσους είναι συνδεδεμένοι στο φυσικό αέριο ή χρησιμοποιούν άλλες μορφές ενέργειας για να ζεσταίνονται.

Έτσι έχουμε πολλά σπίτια να μην έχουν θέρμανση ή να βάζουν ελάχιστες ώρες την θέρμανση, να έχει μεγαλώσει η αδυναμία πολλών να πληρώσουν κοινόχρηστα στις πολυκατοικίες, η αποδέσμευση τους από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης, η αναζήτηση «εναλλακτικών» τρόπων θέρμανσης (αέριο, σόμπες, αιρκοντίσιον, ξύλα, θερμοπομπούς, κουβέρτες), οι οποίες όμως δεν λύνουν το πρόβλημα. Το υποκατάστατα του πετρελαίου θέρμανσης, απαιτούν επίσης σημαντική δαπάνη, πολύ περισσότερο όταν προϋποθέτουν και αλλαγή εξοπλισμού, και ταυτόχρονα οι τιμές των ενεργειακών αγαθών σχετίζονται μεταξύ τους. Όταν ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου αυξάνουν και οι τιμές των υπόλοιπων (π.χ. φυσικό αέριο)
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει:
·        Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας και των φτωχών αγροτών.
·        Την κατάργηση του σημερινού αφορολόγητου καθεστώτος για τα εφοπλιστικά καύσιμα και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.
·        Την άμεση πάταξη του λαθρεμπορίου με τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, επικεντρώνοντας στα διυλιστήρια, στη χονδρική εμπορία, στα εφοπλιστικά καύσιμα και στις εξαγωγές.
·        Αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πετρελαιοειδών


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.