Τελευταίες Ειδήσεις

«ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ- ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ» Προς όλους τους πολίτες του δήμου Μετεώρων


      
  Του συνδυασμού « Νέο Ξεκίνημα­- Ανεξάρτητος Δήμος»
           Του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων
                                         ΘΟΔΩΡΗ  ΑΛΕΚΟΥ
Αγαπητοί συμπολίτες
Ξεκινήσαμε εδώ και τρεις μήνες έναν αγώνα αποφασιστικό,δυναμικό και τίμιο, έναν αγώνα στα απόλυτα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι»,έναν αγώνα που απευθύνεται στο μυαλό και στην καρδιά σας, στην κρίση και στην ευαισθησία σας,μακριά από προκαταλήψεις και στείρο φανατισμό ,έναν αγώνα χωρίς σκοτεινές διαδρομές ,χωρίς ύπουλα χτυπήματα ,χωρίς λασπολογία αλλά με σημείο αναφοράς τον πολιτικό λόγο και μέσα απ’αυτόν τις προτάσεις μας ,τις θέσεις μας ,τον σχεδιασμό μας ,τις επιλογές μας .                                                                                                      Είδαν το φως της δημοσιότητας πάνω από σαράντα δελτία τύπου με προτάσεις και θέσεις του συνδυασμού μας ,υπήρξαν πάνω από 15 ραδιοφώνικές παρεμβάσεις στα τοπικά ραδιοφωνικά δίκτυα και μία τηλεοπτική παρέμβαση στο TV10!
Θεωρούμε ότι ανεβάσαμε το δείκτη της ποιοτικής αντιπολίτευσης σε αξιοζήλευτα επίπεδα ,τέτοια που ξεπερνούν και αυτό ακόμα το επίπεδο του αντίστοιχου  της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Σεμνότητα ,ειλικρίνεια ,εντιμότητα ,ταπεινότητα ,ορθολογισμός, αλλά και δυναμισμός ,αυτοπεποίθηση,μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τα βασικά στοιχεία λειτουργίας του συνδυασμού μας,στοιχεία που προάγουν αναφανδόν τον πολιτικό πολιτισμό μας!

Και βεβαίως αυτή η πορεία θα συνεχισθεί μέχρι τέλους ,όπως άλλωστε προαναγγείλαμε,πάνω στο ίδιο μοτίβο,που προφανώς δημιουργεί κλυδωνισμούς ,αναστάτωση και σύγχυση στη σημερινή δημοτική αρχή που μη μπορώντας να απαντήσει πολιτικά, είτε προτιμά τη σιωπή-άλλωστε τι να πει- είτε  καταφεύγει σε ακαταλαβίστικους βερμπαλισμούς, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς που μπορεί να τους εκφοβίσει ή να τους μαγεύσει ανάλογα  με την περίπτωση,  προσφέροντας καθρεφτάκια  ως  δώρα εξιλέωσης!!!
Φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες
Αναγκάζομαι και πάλι να υπενθυμίσω ότι πιστεύουμε σε μια αυτοδιοίκηση χωρίς κηδεμόνες ,αυτοδύναμη,αποκεντρώμενη,αυτόνομη με δημοκρατική δομή και κοινωνική ευαισθησία,μια αυτοδιοίκηση χωρίς κομματική καθοδήγηση και προστασία,εν αντιθέσει με τη σημερινή δημοτική αρχή που ο σημερινός Δήμαρχος πληθαίνει τις κομματικές του παρουσίες ,τις φωτογραφίσεις σε κομματικές εκδηλώσεις ,ενισχύοντας έτσι την καθολική πεποίθηση της ανεπάρκειάς του ως αυτόνομης προσωπικότητας  και της εξάρτησής  του από το κόμμα της Ν.Δ. ,μέσα από το οποίο προσπαθεί να βρει σωσίβιο σωτηρίας, αντλώντας  λίγο φως, στο σκοτεινό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και θεωρώντας ότι με δεκανίκια αυτού του είδους, θα μπορέσει να αναστρέψει το κλίμα!  Προφανώς αγνοεί ή δεν λαμβάνει υπ’όψιν  του ότι  « το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»!
Θεωρείται πλέον πασιφανές πως κάθε δημόσια έκφραση του δημάρχου τον εκθέτει ανεπανόρθωτα και καταδεικνύει προς όλους μας την ένδεια αλλά και την παντελή απουσία πολιτικής σκέψης και λειτουργίας.
Φίλες και φίλοι ,
Ο Δήμος πρέπει να είναι ο υποκινητής του ουσιαστικού διαλόγου με την κοινωνία και τους φορείς. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όλους (φορείς,παρατάξεις,πρόσωπα),τώρα δηλαδή πριν τις εκλογές αλλά και μετά τις εκλογές. Τα προβλήματα είναι κοινά και οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις και όχι να κάνουμε μόνον καταγραφή αφήνοντάς τα να λιμνάζουν ,όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Εμείς έχουμε ως στόχο να δουλέψουμε για τους πολίτες  και όχι να δουλεύουμε τους πολίτες με ασύστολα ψεύδη οικειοποίησης ξένων έργων ,για να δικαιολογήσουμε την ανυπαρξία μας.
Εμείς έχουμε ένα όραμα, μια ελπίδα ,ένα στόχο. Να αγωνισθούμε με αξιοπρέπεια ,έξω από πολιτικούς μηχανισμούς ,έξω από κομματικές δεσμεύσεις  και αγκυλώσεις, με πνεύμα πραγματικά αδέσμευτο, για τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν το δήμο μας και τις ανάγκες των κατοίκων του.
Δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικά χρίσματα- τα θεωρούμε ξεπερασμένες αντιλήψεις- βεβαίως η στήριξη από κάθε πολιτικό φορέα είναι καλοδεχούμενη,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταυτιζόμεθα με κάποιο πολιτικό κόμμα.Σε κάθε κακοπροαίρετη σκέψη απαντάμε με τη ρήση του μεγάλου πνευματικού ηγέτη και πολιτικού  της τεράστιας Ινδίας, Μαχάτμα Γκάντι,η επιρροή του οποίου απέκτησε παγκόσμια χαρακτηριστικά: « Πρώτα σε αγνοούν , μετά σε κοροϊδευουν, μετά σε πολεμούν , μετά τους νικάς…..»
Δίνουμε διαρκώς ένα ρεσιτάλ πολιτικής σκέψης,επιστημονικής κατάρτισης και συνολικής παιδείας απέναντι στην ημιμάθεια την φοβικότητα και την κουτοπονηριά. Απέναντι σε έναν δήμαρχο-τον σημερινό- που υποβαθμίζει με τον δημόσιο διάλογο την έννοια του πολιτικού πολιτισμού,επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση: « Ο βασιλιάς είναι γυμνός»!!!!!
Αυτή τη στιγμή μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Έχουμε αυτοπεποίθηση. Αισθανόμαστε πιο ικανοί,πιο χρήσιμοι,πιο ισχυροί. Σ’αυτόν τον αγώνα θα είμαστε τολμηροί ,αξιόπιστοι και διεκδικητικοί. Θα δώσουμε με αποφασιστικότητα την μάχη για το μέλλον που αξίζουμε όλοι μας. Μια μάχη με συνοδοιπόρους όλους εσάς !Σ’αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς!!
Όλοι εμείς είμαστε οι δικοί σας άνθρωποι που με την ψήφο σας στις 26 του Μάη 2019 θα μας αναθέσετε την λειτουργία του δήμου και την επίλυση των καθημερινών σας προβλημάτων. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή!
Καλό αγώνα για τη μεγάλη νίκη!!!!!!!
                                                                   ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.