Τελευταίες Ειδήσεις

« ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ»-Του συνδυασμού « Νέο Ξεκίνημα- Ανεξάρτητος Δήμος»Του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων ΘΟΔΩΡΗ ΑΛΕΚΟΥ



Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στο ζήτημα των αδέσποτων σκύλων εντός του αστικού ιστού της Καλ/κας,ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα πλέον την καθημερινότητα των πολιτών,μετά μάλιστα και τις πρόσφατες επιθέσεις σε ανύποπτους περαστικούς!
Στο Δελτίο Τύπου της 21-12-2018,δηλαδή πριν ακριβώς από ένα μήνα,ως συνδυασμός είχαμε τονίσει –απευθυνόμενοι προς την δημοτική αρχή- ότι δεν δικαιούμαστε να εθελοτυφλούμε και ότι η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία αδέσποτων σ’όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας δεν ονομάζεται  ζωοφιλία αλλά αδιαφορία.
Σήμερα ένα μήνα μετά έχουμε και τα πρώτα περιστατικά .Επίθεση αδέσποτου σκύλου σε ανύποπτη κυρία ,την οποία δάγκωσε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ.Καλ/κας για τις πρώτες βοήθειες, επίθεση σε 20/χρονο αγόρι ,μπροστά στο Μουσείο Ψηφιακής Προβολής!!!!, το οποίο και αυτό τραυματισμένο μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Κ.Υ. Καλ/κας. Κατά πληροφορίες υπήρξε και τρίτο θύμα ,το οποίο δεν καταχωρήθηκε επισήμως ,προφανώς γιατί η ζημιά ήταν μικρή ή δεν θα υπήρξε τραυματισμός.
Μπροστά σ’όλα αυτά η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί τα τεκταινόμενα ως απλός θεατής !

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής τι θα γίνει με τα αδέσποτα; Επιτέλους κύριε Δήμαρχε,κύριε αρμόδιε Αντίδημαρχε, πάρτε θέση. Η τοπική κοινωνία περιμένει μια απάντηση ουσίας που να δίνει λύση στο τεράστιο πλέον πρόβλημα! Με τη στάση σας ούτε τους ανθρώπους προστατεύετε ,ούτε τα αδέσποτα ζώα!
Έχετε πλέον αποδείξει πως είστε λίγοι για να αντιμετωπίσετε δραστικά το πρόβλημα.Αλλά αυτή η « ολιγότητα» δεν σας δικαιολογεί!
Για την ελλιπή διαχείριση των αδέσποτων ζώων  φέρνετε ακέραια την πολιτική ευθύνη και είστε υπόλογοι προς τους πολίτες . Η σημερινή νομοθεσία είναι σαφής : Η πλήρης ευθύνη έχει δοθεί από την πολιτεία στους Δήμους!
Δεν είναι δυνατόν να φοβούνται οι κάτοικοι της πόλης και όχι μόνον να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στο κέντρο της πόλης!
Δεν είναι δυνατόν η σημερινή δημοτική αρχή να πείσει τους πολίτες…να μη φοβούνται!
Δεν είναι δυνατόν η σημερινή δημοτική αρχή να μην μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών!
Δεν είναι δυνατόν το θέμα να αντιμετωπίζεται με τη μόνιμη επωδό « Τα χέρια  μας είναι δεμένα από το Νόμο»!!
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής ,λύστε τη σιωπή σας.
Ναι , σεβόμαστε τη ζωή κάθε ζωντανού.
Ναι, αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα που υπάρχει με το χώρο φύλαξης.
Ναι, αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες για στείρωση.
Αλλά με το πρόβλημα να υφίσταται τόσα χρόνια και ειδικά τώρα τελευταία-αναμενόμενο ήταν – να διογκώνεται, δεν απαλλάσσει των ευθυνών του κανέναν.
Κλείνοντας , μήπως ο δρόμος της αποχώρησης, στις προσεχείς εκλογές, με την ελπίδα να αναλάβουν κάποιοι ικανότεροι , θα ήταν το πρέπον;

                                                         ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.