Τελευταίες Ειδήσεις

Τρίκαλα – Αθήνα σε δυόμιση ώρες




   
Παραδόθηκε σε χρήση σήμερα, Τρίτη 29 Ιανουαρίου, και το τελευταία τμήμα της Νέας Σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέα-Δομοκός. Με αφορμή μάλιστα την ενεργοποίηση της γραμμής πραγματοποιήθηκε ειδικό δρομολόγιο επιθεώρησης της, στη διαδρομή από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου έως το Σιδηροδρομικό Σταθμό Δομοκού. Στο δρομολόγιο, που έγινε παρουσία του Γ.Γ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θ. Βούρδα, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Χρ. Σιμορέλης.
     Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, ο οποίος μπαίνει ξανά με δυναμικό τρόπο στο δρόμο της ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω οριστικά το μαρασμό, την αναβλητικότητα και την απαξίωση δεκαετιών. Μέσα στον επόμενο μήνα το σύνολο της Γραμμής θα είναι και ηλεκτροκινούμενο, προκειμένου να γίνονται τα δρομολόγια πολύ πιο σύντομα και χωρίς μετεπιβιβάσεις. Με την ηλεκτροκίνηση η διαδρομή Αθήνα – Τρίκαλα θα συντομευθεί κατά πολύ χρονικά με στόχο να μην υπερβαίνει τις δυόμιση ώρες, ενώ η διαδρομή από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη να μην υπερβαίνει τις 3.30.
    Με τα έργα αυτά, η ΕΡΓΟΣΕ ολοκληρώνει το εμβληματικό για το σιδηρόδρομο μεγάλο έργο της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής του βασικού σιδηροδρομικού άξονα της χώρας «Πειραιάς – Αθήνα – Θεσσαλονίκη» με σύγχρονη, πλήρως διαλειτουργική διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή. Παραδίδονται σε χρήση έργα που για δεκαετίες έμεναν στα λόγια. Ο Σιδηρόδρομος μπαίνει σε μια νέα εποχή καθώς έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη Δίκαιη Ανάπτυξη.


Σιμορέλης Χρήστος
Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.