Τελευταίες Ειδήσεις

Αποκαθιστά ζημιές στο οδικό δίκτυο Τρικάλων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο 5 εκατ. ευρώ






Στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ  ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΟ 15 – 17/11/2017 ΚΑΙ ΑΠΟ 24 – 25/11/2017 (ΔΗΜΟΙ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, ΠΥΛΗΣ, ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ)» προϋπολογισμού 5.100.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
           
Όπως επεσήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017, οι έντονες χιονοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα σε περιοχές των Τρικάλων. Με το έργο αυτό βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου για την μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων των επιχειρήσεων της γύρω περιοχής. Το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς και άνθρωποι θα δουλέψουν εκεί και χρήμα πέφτει στην τοπική οικονομία, γιατί κάθε εκτέλεση έρχου δημιουργεί θέσεις εργασίας και μόχλευση στην πραγματική οικονομία. Παρόλο το μεγάλο γραφειοκρατικό βάρος από την ένταξη ενός έργου μέχρι την δημοπράτησή του, εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Τρικάλων και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας κάναμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται.   Όμως η  απλοποίηση των διαδικασιών από το Υπουργείο Υποδομών θα συμβάλλει στη γρήγορη υλοποίηση των έργων».


Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν σε τμήματα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ως συνέπεια των έντονων καιρικών συνθηκών. Περιλαμβάνονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης – ασφάλειας. Την μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία διενήργησε την διαδικασία δημοπράτησης του έργου και θα επιβλέψει και την  κατασκευή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.