Τελευταίες Ειδήσεις

« ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΙΝΑΝΗ- ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!!!!!»-


     
  Του συνδυασμού « Νέο Ξεκίνημα- Ανεξάρτητος Δήμος»
        Του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων
                                   ΘΟΔΩΡΗ ΑΛΕΚΟΥ


 Σε μια εποχή που οι πολίτες είναι δύσπιστοι, που πολλές φορές απαξιώνουν την πολιτική και τη συμμετοχή στα κοινά, η σημερινή δημοτική αρχή εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση «αφασικής κατατονίας»!
Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι είναι χρέος μας να επαναφέρουμε την πολιτική στην πρώτη γραμμή ,αφήνοντας πίσω κάθε μορφής παρασκήνιο που γεννά την παραπολιτική ,για να συμβάλλουμε έτσι ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ,στο να κάνουμε το Δημότη και τον Πολίτη πρωταγωνιστή στη ζωή του Δήμου σε ότι αφορά την καθημερινότητα, τα προβλήματά του και την ποιότητα ζωής του.
Τα λέμε όλα αυτά με αφορμή την νωπή ακόμη –δίωρης διάρκειας !­- συνέντευξη του αντιδημάρχου κ. Χρήστου Παπαγεωργίου, ο οποίος παρά την αγωνιώδη προσπάθειά του να πείσει κατάφερε ακριβώς το αντίθετο.
Ο  αγαπητός κατά τ’άλλα αντιδήμαρχος,προσπάθησε να εξωραϊσει την εικόνα της σημερινής δημοτικής αρχής κάνοντας χρήση την υπερβολή και βεβαίως μέσ’από αυτή την παραπληροφόρηση ανάγοντας την σημερινή εικόνα του δήμου και της δημοτικής αρχής σε ιδανική με απαστράπτοντα χαρακτηριστικά δράσης και προσφοράς.

Παντού έβλεπε επιβλητικές παρεμβάσεις και καινοτόμους χειρισμούς ! Ούτε ένα λάθος ,ούτε μία ολιγωρία , καμμία υστέρηση . Όλα τα κακά ανήκουν στους προηγούμενους ξεχνώντας προφανώς ότι ένας από τους προηγούμενους με ηγετικό ρόλο ήταν και ο σημερινός δήμαρχος!
Κύριε αντιδήμαρχε οι πανηγυρισμοί βολεύουν μόνον για τη δημιουργία εντυπώσεων εν όψει προεκλογικής περιόδου-αλήθεια που είσασταν τόσα χρόνια και ξεσπαθώσατε τώρα- και βεβαίως για να διανθίσουν τον προεκλογικό απολογισμό του δημάρχου σας!
Στα δικά μας αυτιά ηχούν όμως οι δραματικές –δημόσιες -φωνές και εκκλήσεις των συνδημοτών μας « Παίζουν με τον πόνο μας!!!!» Και είναι πολύ πρόσφατες, απηχώντας την αδιαφορία και εγκατάλειψη στους ανθρώπους των χωριών που εσείς την βαπτίζετε ενδιαφέρον και προστασία!
Κύριε Αντιδήμαρχε
Βαπτίσατε τα πάντα ως έργα της δημοτικής αρχής,αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την έπαρση, την αλαζονεία και την υπεροψία, θεωρώντας ότι οι πολίτες θα σας πιστέψουν.
1.     Έργο λοιπόν της σημερινήςδημοτικής αρχής ακόμη και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης! Στη λήθη οι τιτάνιες προσπάθειες των προηγούμενων δημοτικών αρχών! Ορθώς όμως διαπιστώσατε –στη ρήμη του λόγου σας- ότι ίσως δεν θα προλάβετε να κόψετε εσείς την κορδέλλα! Νάστε σίγουροι ότι αυτό θα γίνει γιατί ο λαός ξέρει να τιμωρεί την αγνωμοσύνη .
2.     Έργο δικό σας και η εγκατάσταση του φυσικού αερίου! Αγνοώντας ; ή προσπερνώντας το γεγονός ότι το έργο το κάνει ιδιώτης! Αυτό για σας είναι ψιλά γράμματα. Υιοθετείτε τη γνωστή άποψη πες πες κάτι θα μείνει.
3.     Με φειδωλή διαχείριση είπατε, μειώσατε τις δαπάνες στη διαχείριση των απορριμμάτων στο 60%!, δίνοντας την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτη! Γιατί κύριε αντιδήμαρχε: α) Αν ο ιδιώτης τα κάνει καλύτερα σημαίνει ότι δεν είναι  άξιος ο Δήμαρχος και β) Αν είναι να τα δώσουμε όλα σε ιδιώτες δεν χρειαζόμαστε δημάρχους σε ρόλους μεσάζοντα  να κάνουν διαγωνσμούς για το ποιός θα πάρει τις δουλειές. Χρειαζόμαστε δημάρχους που να οργανώνουν οι ίδιοι τη δουλειά του Δήμου και να φροντίζουν για τα οικονομικά του.
γ) Αν υπάρχει κέρδος 60% τα δημοτικά τέλη γιατί δεν μειώνονται;

Κύριε αντιδήμαρχε εμείς πιστεύουμε πως υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού και στρατηγικής για το μέλλον του δήμου και αυτό οδηγεί σε ευκαιριακές και σπασμωδικές κινήσεις που έχουν ωστόσο ως αντίκτυπο το πορτοφόλι των δημοτών.
Πείτε μας υπήρχε στο προεκλογικό σας πρόγραμμα η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων;
Κύριε αντιδήμαρχε
Ως καθ’ύλην αρμόδιος μιλήσατε εν τούτοις γενικόλογα  και με ασάφειες για τα οικονομικά . Είπατε λοιπόν ,σας υπενθυμίζω, καθαρή η κατάσταση στα οικονομικά . Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα γιατί κόπηκε μια επιχορήγηση ύψους 800.000 ευρώ που δινόταν για 10 χρόνια μέχρις το 2016 .Πέρυσι πληρώθηκε μειώμενη κατά 200.000 ευρώ και φέτος δεν πήρατε τίποτα,παρά ταύτα ελέγχετε την κατάσταση.Δεν μιλήσατε αναλυτικά για τα χρέη, απλά είπατε ότι τα ληξιπρόθεσμα αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια,αναφερόμενος πολύ συνοπτικά σε μερικά εξ’αυτών ,τονίζοντας όμως ότι αυτά συσσωρεύθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια! Τι ενέργειες έγιναν από τη σημερινή δημοτική αρχή ουδείς λόγος.Μόνον ότι οι ανείσπραχτες οφειλές είναι σταθεροποιήμενες
Κύριε αντιδήμαρχε:
Τι πληρώθηκε από τα παλαιά χρέη μέχρι σήμερα; Ποιες είναι οι οφειλές νέων και παλαιών χρεών; Τελικά μας δημιουργείτε την εντύπωση ότι υπάρχει έλλειμμα γνώσης στη «δημιουργική λογιστική!»
Προτείνατε επίσης την λύση των 120 δόσεων ως επιλογή για τους οφειλέτες! Αλήθεια δεν γνώριζετε την αδυναμία στην οποία έχει περιέλθει  ο έλληνας φορολογούμενος σήμερα; Τονίσατε μάλιστα ότι οι οφειλές είναι βεβαιωμένες στην εφορία την οποία θα βρει μπροστά του ο οφειλέτης γιατί δεν θα μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα! Οποία κινδυνολογία!
ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΔΩΝ:
Κύριε αντιδήμαρχε τι έχετε να πείτε για τον παροπλισμένο στόλο των αυτοκινήτων στο αμαξοστάσιο;
Τα αυτοκίνητα ,τα μηχανήματα αργοπεθαίνουν εκτεθειμμένα στην ύπαιθρο,χωρίς συντήρηση και χωρίς προσωπικό.
Μην προσπαθείτε να συγκρίνετε το παρελθόν με το παρόν.Πόσα χρόνια θα σας πάρει να οργανώσετε τις υπηρεσίες; Πέντε χρόνια δεν ήταν αρκετά; Ασε που έγινε και καταγγελία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι τα μηχανήματα εκμισθώνονται και έξω  σε ιδιώτες οι οποίοι όμως δεν έχουν την απατούμενη άδεια χρήσης!!
Οι αναφορές ότι έγιναν γραφεία και ότι μπήκε πρόγραμμα για τον έλεγχο των αυτοκινήτων δεν πείθουν κανένα. Είναι κάτι ανάλογο με αυτό που αφορά την εικόνα του σταδίου Καλ/κας που κάποιος άλλος συνάδελφός σας  την χαρακτήρισε άριστη!
Εγκράτεια κύριε αντιδήμαρχε , « ουκ εν τω πολλώ το εύ».

Ακολουθεί  οσονούπω Δελτίο Τύπου Νο 2

                                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.