Τελευταίες Ειδήσεις

Ποιοι θα πάρουν χρήματα πριν τα Χριστούγεννα



Ειδικότερα:
Α) Επίδομα παιδιού 2018: Στις 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί η 6η δόση από τον ΟΠΕΚΑ. Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 20 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η πληρωμή αφορά το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος.


Β) Συντάξεις – Όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων: Νωρίτερα θα δοθούν και οι συντάξεις Ιανουαρίου στους συνταξιούχους σύμφωνα με ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί. Ειδικότερα προκειμένου να διευκολύνουν οικονομικά οι συνταξιούχοι ενόψει των Εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, η καταβολή των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου 2019 θα γίνει νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες και πριν τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικρατέστερες ημερομηνίες για την πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου 2019 οι συντάξεις συνταξιούχων Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ προτείνεται να καταβληθούν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018. Οι συντάξεις συνταξιούχων Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς και του Δημοσίου προτείνεται να καταβληθούν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.
Γ) Κοινωνικό Μέρισμα: Τα 710 εκατομμύρια ευρώ του κοινωνικού μερίσματος σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα δοθούν στους δικαιούχους στις 14 Δεκεμβρίου. To κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί και φέτος με βάση το περσινό μοντέλο, το οποίο οδήγησε στην ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων, ανέργων και γενικώς νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα έως και 27.000 ευρώ το χρόνο. Το φετινό μέρισμα αναμένεται να δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ιστοσελίδα koinoikomerisma.gr όπως ακριβώς συνέβη και πέρυσι.
Δ) Αναδρομικά ειδικά μισθολόγια: Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκλειδώσουν κι οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την επιστροφή των αναδρομικών στους εν ενεργεία και συνταξιούχους ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς λειτουργούς και στα μέλη των κρατικών ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής. Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι έως στις 15 Δεκεμβρίου οι εν ενεργεία υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων θα έχουν δει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα αναδρομικά ποσά για τις περικοπές που είχαν γίνει στις αποδοχές τους.

Ε) Επιδόματα Ανεργίας – Δώρο Ανέργων: Ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων, ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης. Τα επιδόματα ανεργίας και τα δώρα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων – ανέργων στις 10 Δεκεμβρίου. 
ΣΤ) ΚΕΑ: Πριν τις γιορτές θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σύμφωνα με πληροφορίες. Ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας λόγω των εορτών αποφάσισε να δώσει τα ποσά πριν τα Χριστούγεννα και όχι στις 28 Δεκεμβρίου που είναι η προκαθορισμένη ημερομηνία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πληρωμή των δικαιούχων θα γίνει στις 20 και 21 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.