Τελευταίες Ειδήσεις

«Η Δημοκρατία παραμένει άτρωτη» - Δήλωση της Προέδρου του Ν.Ε.Ο. για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ




Η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) και Βουλευτής Β’ Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, συγκάλεσε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση την Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος, επ’ αφορμή της τρομοκρατικής επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η οποία καταδίκασε ομοφώνως το πλήγμα στην Ελευθεροτυπία και στη Δημοκρατία.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης η Πρόεδρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή επίθεση στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΣΚΑΪ προέρχεται από ανθρώπους που, στην προσπάθειά τους να πλήξουν την Ελευθεροτυπία και τελικά την ίδια τη Δημοκρατία, δεν διστάζουν να μετέλθουν την τυφλή βία, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Αυτοί οι άνθρωποι οφείλουν να καταλάβουν πως η Δημοκρατία αμύνεται και πως η άμυνά της είναι πάντοτε πολύ ισχυρότερη από τις επιθέσεις όσων την επιβουλεύονται.


Ακόμη περισσότερο σήμερα, η πορεία της Δημοκρατίας μας θυμίζει πως, ανεξάρτητα από τις κατά καιρούς επιθέσεις που δέχεται και από τη ρητορική ορισμένων ακραίων μειοψηφιών, η ίδια παραμένει άτρωτη, καθώς τη θωρακίζει ο ίδιος ο ελληνικός λαός με την αταλάντευτη προσήλωσή του σε αυτή.

Τα Σώματα Ασφαλείας απέδειξαν επίσης πως έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν κάθε είδους απειλή και στον τομέα αυτό και μάλιστα πολύ πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση ακόμα και με το πρόσφατο παρελθόν. Όσοι μιλούν για ανοχή και μάλιστα γενικευμένη απέναντι στην τρομοκρατική δράση δεν έχασαν τη μνήμη τους. Αντίθετα, ψεύδονται ενσυνείδητα και παίζουν πολιτικά παιχνίδια εν ου παικτοίς.

Όπως έχω από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσει, πρέπει να τερματιστεί άμεσα η πόλωση, η οποία δυναμιτίζει το κλίμα, υπονομεύοντας ταυτόχρονα τον διάλογο και την συνεννόηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.