Τελευταίες Ειδήσεις

Χρίστος Λιάπης-Είμαι απλός στρατιώτης της παράταξης



Συνέντευξη στον Θανάση Βλάχο
Δηλώνει απλός στρατιώτης της  παράταξης επισημαίνοντας ότι η ανανέωση δεν γίνεται με παλιά υλικά θεωρώντας ότι ο λαός στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε βιώσιμες λύσεις και να απαλλαγεί από την καταστροφική διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο λόγος για τον γιατρό και Διδάκτωρα του πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστο Χ. Λιάπη ο οποίος με συνέντευξή στον «ΠΛ» μιλά για το ενδεχόμενο καθόδου του στις Βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Τρικάλων τονίζοντας ότι πάνω απ΄ όλα τον ενδιαφέρει να είναι χρήσιμος στους συμπολίτες.


Ερ. Είστε μέλος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Έρχεται η ανανέωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ όπως εξήγγειλε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Απ. Απλός στρατιώτης της παράταξης είμαι και είμαι ο τελευταίος που θα επιχειρήσει να διερμηνεύσει τις προθέσεις του Προέδρου μας για ανανέωση. Ξέρουμε, όμως, πολύ καλά πως δεν μπορεί να γίνει ανανέωση με παλαιά υλικά. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ο κόσμος -πλέον- δεν νομίζω ότι θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές με μόνο κριτήριο την ηλικία. Νεανικές υποψηφιότητες που πολιτεύονται ή επιχειρούν να πολιτευτούν με όρους και με πρακτικές παλαιοκομματισμού, ελάχιστα προσφέρουν στη μεγάλη προσπάθεια για μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία η οποία  θα απαλλάξει τη χώρα από τα δεινά που επισυσσώρευσε η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κριτήριο ανανέωσης δεν είναι μόνον η ηλικία, αλλά η ποιότητα, η χρησιμότητα και η διαδρομή των όποιων υποψηφιοτήτων. Μια διαδρομή που οφείλει να έχει αναφορές πολλαπλής προσφοράς στους πολίτες και ουσιαστικής σύνδεσης με την κοινωνία.




Ερ. Έφτασε η ώρα να έχει η Καλαμπάκα "τον δικό της" υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο του νομού των Τρικάλων;

Απ. Με το ίδιο σκεπτικό, βάσει του οποίου σας προανέφερα πως τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων Βουλευτών, δεν μπορεί, κατά τη γνώμη μου, να είναι μόνον ηλικιακά, θα ήθελα να προσθέσω, απαντώντας στο συγκεκριμένο ερώτημά σας πως δεν μπορεί να είναι και μόνον...γεωγραφικά. Η Καλαμπάκα αποτελεί, αυτή τη στιγμή, τον τρίτο δημοφιλέστερο προορισμό προσέλκυσης τουριστών στη χώρα, μετά την Ακρόπολη και το Ηφαίστειο της Σαντορίνης. Ο Δήμος των Μετεώρων αποτελεί, πανελληνίως, τον δεύτερο σε έκταση Δήμο.

 Υπάρχει ανάγκη, λοιπόν, για ουσιαστική προώθηση των αναπτυξιακών προοπτικών της συγκεκριμένης περιοχής στην κεντρική πολιτική σκηνή. Προσωπικά μιλώντας, αν με επιλέξει ο Πρόεδρος για κάθοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή, δεν θα ήθελα, παρά τις σημαντικές οικογενειακές, ιστορικές, κοινωνικές και επαγγελματικές αναφορές που με συνδέουν με την αγαπημένη μου γη των Μετεώρων, να είμαι απλά "ο υποψήφιος της Καλαμπάκας", αλλά μια νέα υποψηφιότητα που με δυναμισμό και καθαρότητα στο αυτοδημιούργητο αφήγημα τόσο της προγενέστερης διαδρομής όσο και της προοπτικής που φέρνει, θα μπορέσει να εκφράσει συνολικά τα συμφέροντα και να αξιοποιήσει τις αναπτυξιακές δυναμικές κάθε γωνιάς του νομού των Τρικάλων.



Ερ. Πώς θα περιγράφατε τη δική σας δράση προσφοράς στους πολίτες των Τρικάλων; Και σε τι διαφέρει –αν διαφέρει- από τις συνηθισμένες πρακτικές που ακολουθούνε, παραδοσιακά, όλοι οι πολιτευτές;

Απ. Πρώτα, από όλα, δεν περίμενα να έρθει η ώρα εκδήλωσης του εκλογικού ενδιαφέροντός μου για το πολιτικό σκηνικό του νομού, για να εκφράσω και να αποτυπώσω τη χρησιμότητά μου στους πολίτες των Τρικάλων. Υπηρέτησα, πριν από 13 χρόνια, ως αγροτικός ιατρός στα ορεινά χωριά του νομού και προσέφερα στους πολίτες και κυρίως σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού που αποτελούν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της ορεινής μας υπαίθρου. Έκτοτε,  δεν σταμάτησα να ενδιαφέρομαι εμπράκτως για τη συνολική Υγεία των πολιτών του νομού μας. Έχουμε ήδη μιλήσει σε πολλά ΚΑΠΗ του νομού για τη νόσο του Alzheimer και την κατάθλιψη στην 3η ηλικία. Έχουμε αναλάβει ενημερωτικές πρωτοβουλίες για τη νόσο του Parkinson, για τα δικαιώματα του παιδιού, για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, για τη σχέση της οικονομικής κρίσης με την ψυχική υγεία, για την καταπολέμηση του άγχους των Πανελληνίων Εξετάσεων, της εφηβικής κατάθλιψης και της χρήσης ναρκωτικών από τους μαθητές. Όλα αυτά γίνονται με μεγάλο προσωπικό κόστος χρόνου, μετακινήσεων, κούρασης και προσωπικών θυσιών, καθώς εργάζομαι στην Αθήνα, στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική μεγάλου Νοσοκομείου και στο ιδιωτικό μου ιατρείο στην Κηφισιά. Παράλληλα, επέλεξα να ανοίξω δεύτερο ιατρείο στην Καλαμπάκα, επιχειρώντας να καλύψω το κενό που άφησε, στο πεδίο των Νευροεπιστημών και της συναφούς ιατρικής φροντίδας η απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου και ανθρώπου Θύμιου Ζιανού. Όλα αυτά, πιστεύω πως, συγκροτούν μία προστιθέμενη αξία προσφοράς στον λαό των Τρικάλων και της ιδιαιτέρας μου πατρίδος, της Καλαμπάκας, η οποία καταγράφει ένα θετικό

αποτύπωμα οφέλους για όλους τους πολίτες του νομού των Τρικάλων, ανεξάρτητα από το αν θα είμαι ή όχι υποψήφιος Βουλευτής και φορέας πραγματικής ανανέωσης, στις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Γιατί εμένα δεν με ενδιαφέρει το αν αύριο θα είμαι υποψήφιος Βουλευτής και μεθαύριο εκλεγμένος Βουλευτής Τρικάλων, αλλά το να είμαι σήμερα και διαρκώς χρήσιμος στους συμπολίτες μου.






BULLET POINS:
  • «Είμαι απλός στρατιώτης της παράταξης»
  • «Δεν μπορεί να γίνει ανανέωση με παλαιά υλικά»
  • «Κριτήριο ανανέωσης δεν είναι μόνον η ηλικία, αλλά η ποιότητα, η χρησιμότητα και η διαδρομή των όποιων υποψηφιοτήτων»
  • «Αν με επιλέξει ο Πρόεδρος δεν θα ήθελα να είμαι απλά "ο υποψήφιος της Καλαμπάκας", αλλά μια νέα υποψηφιότητα που με δυναμισμό και καθαρότητα στο αυτοδημιούργητο αφήγημά της θα εκφράσει συνολικά τα συμφέροντα και τις αναπτυξιακές δυναμικές κάθε γωνιάς του νομού των Τρικάλων»

  • «Δεν με ενδιαφέρει το αν αύριο θα είμαι υποψήφιος Βουλευτής και μεθαύριο εκλεγμένος Βουλευτής Τρικάλων, αλλά το να είμαι σήμερα και διαρκώς χρήσιμος στους συμπολίτες μου»





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.